Новини от област Стара Загора и България

Коалиция „Продължаваме Промяната-Демократична България“ откри кампанията си в Стара Загора

Коалиция  Продължаваме Промяната-Демократична България  откри кампанията си в Стара Загора
Съдържание от Коалиция ПП-ДБ Съдържание от Коалиция ПП-ДБ

Превръщането на Стара Загора в чист, подреден, с повече инвестиции и модерен град е целта, която си поставя Коалиция „Продължаваме Промяната – Демократична България“ за следващите 4 години. Под мотото „Стара Загора може“ коалицията представи кандидата си за кмет Димитър Чорбаджиев и кандидатите си за общински съветници.  Във вота на 29.10 коалицията ще участва с пълна листа от 51 кандидати за местния парламент.

„Като общински съветник в последните четири години натрупах познания и опит. Имам и мотивацията да продължа да работя за хората от община Стара Загора, за да изградим град, в който всички ние искаме да живеем. Защото няма по-важно от това.

Димитър Чорбаджиев

Искаме ли да имаме град с чист въздух, със здрави деца, с подредени и изчистени улици, със спазване на правилата? Убеден съм, че да.

По време на кампанията ще чуете от кандидатите доста обещания, но е важно те да се спазват и след това и човек да държи на думата си. Защото виждаме, че напоследък има хора, които не държат на нея“, заяви Димитър Чорбаджиев.

Освен кандидат за кмет той е и водач на листата с кандидати за общински съветници. „Не наричам това коалиция, а отбор. Имаме екип, който може да поеме ръководството на общината“, допълни още Димитър Чорбаджиев.

Молекулярният биолог Бончо Григоров е втори в листата с кандидати за общински съветници на коалиция ПП - ДБ. Той подчерта, че повече от 10 години като част от Академичния състав на Медицинския факултет при Тракийския университет се занимава с превантивна медицина.

Бончо Григоров

„Това, което ме мотивира да бъда в Общинския съвет на Стара Загора, е идеята за създаване на здравословни условия на живот за децата на Стара Загора. "Мястото на Общинския съвет е да повлияе в тази посока, като осигури на всички училища здравословна, пълноценна и чиста храна с биоорганичен произход и утвърди програма за физическа активност. Надявам се това да се промени и с моя помощ".

Трети в листата на ПП - ДБ Стара Загора е Магдалена Овчарова, корпоративен адвокат в областта на енергетиката. Според нея най-важно е в Стара Загора да се създаде добър инвестиционен и инфраструктурен климат, за да се привлекат повече и по-мащабни инвестиции.

Магдалена Овчарова

"За никого не е тайна, че без големи, мащабни инвеститори няма как да се повиши общия стандат на живот, който да задържи младите хора в Стара Загора. Решението на този проблем преминава и през начина, по който се изразходват обществените средства и подчинен ли е този процес на прилагането на закона. Прозрачността и прилагането на закона правилно при разходването на обществените средства - и в обществени поръчки, и в търгове, и в наеми, е гаранция за един бъдещ успех на община Стара Загора.  Защото можем да оставим само две неща за бъдещите поколения – корените и крилете".

Четвъртият в листата е арх. Явор Янулов – създател на обновената визия на Летния театър в парк "Митрополит Методий Кусев" - Аязмото. Той е роден в Стара Загора, завършил е ГПЧЕ "Ромен Ролан", след което и специалност "Архитектура" в УАСГ в София. Освен проектът на Летния театър е проектирал и еднофамилни и многофамилни жилищни сгради. "Моят основен акцент в Общинския съвет на Стара Загора ще бъде градската среда и нейното подобряване. Искам Стара Загора да бъде отново чист и подреден град. Този хаос в достъпността на публична среда в момента не е само заради водния цикъл и може да бъде спрян с интелигентни съвременни решения.

Пред симпатизантите на коалицията говори и петата в листата - учителят по английски език Яница Господинова. Тя свързва каузата си на общински съветник с достъпа до качествено образование за всяко дете. "Пътят на децата преминава през учителите, които трябва да дават своята взаимна подкрепа така, както аз давам своята на колегите си", посочи тя.

Шестият в листата Йонко Йончев е финансист, чиято кауза в бъдещия Общински съвет на Стара Загора ще бъде да се развие индустрията в града.

Йонко Йончев

"През 2019 година община Стара Загора постави началото на Индустриалната зона "Загоре". Дали поради незнание или заради некомпетентност, тези 115 декара в зоната бяха разделени на малки парцелчета – по 4 декара, по 10 декара, които са достатъчни за къща, но не и за индустриално производство. Съвсем скоро към Индустриалната зона "Загоре" бяха присъединени още 429 декара. Лично моята кауза ще бъде те да бъдат оформени в големи парцели така, че да можем да поканим сериозни, големи инвеститори, които да създадат работа и висок стандарт. Основен мой приоритет ще бъде да подпомагаме местният бизнес, който да заеме своето място в тези индустриални зони".

По време на срещата бяха представени кандидатите на коалицията за кметове в Чирпан - Иван Дойчинов, Казанлък - Алекси Алексиев, Мъглиж - Румен Манчев и на Раднево - Гошо Георгиев, както и кандидатите за кметове на малки населени места.

На местните избори се гласува с № 66 за Коалиция "Продължаваме Промяната - Демократична България".

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

Коментари към новината

Още новини от Политика