Новини от област Стара Загора и България

20 пожара са гасили огнеборците в Старозагорско през неделния ден

20 пожара са гасили огнеборците в Старозагорско през неделния ден
Divident.€U Divident.€U

Най-опасни са били пожарите край полигон Тюлбето и село Мъдрец

В неделния ден огнеборците в Старозагорска област са реагирали на 20 сигнала за пожари. „Сигналите за пожари бяха много повече от други дни. Опасността дойде от вятъра. Най-големите пожари бяха северно от Казанлък и до село Мъдрец, Гълъбово“, съобщи за Divident.EU комисар Стоян Колев, директор на РД ПБЗН.

В ранните следобедни часове пожарникарите са били изправени на крак заради пламъци, появили се в непосредствена близост до първите къщи на село Мъдрец. Силният вятър е причина за бързото разрастване на огъня.
Четири противопожарни автомобила и доброволци са се включили в овладяването на пожара. Около 15 часа в неделя усилията са дали резултат и пожарът е бил потушен.

Силният вятър през нощта срещу понеделник е причинил разпалване на пожара, който е прехвърлил един от главните пътища в района на Мъдрец. В резултат на бързата намеса на пожарникарите в ранните сутрешни часове огънят отново е загасен.
При друг пожар в късните часове на неделя горяха сухи треви и храсти северно от военния полигон „Тюлбето“ край Казанлък.

Мигновено на мястото са изпратени два екипа на пожарната. В гасенето са участвали и военни. Първоначално заради силните пориви на вятъра стихията са разразява на широк фронт. В резултат на бързите действия на екипите около 2 часа през нощта огънят е загасен. Причините за пожарите тепърва ще се уточняват.

Все още се наблюдава пожара в близост до село Мъдрец. От РД ПБЗН излязоха с апел към гражданите да не палят огън, когато има вятър.

 

Коментари към новината

Още новини от Общество