Новини от област Стара Загора и България

Как да приготвим италианска Пинза Романа с оригинални блатове от магазин "Крес"? (ВИДЕО)

Съдържание от Брадърс Комерс Съдържание от "Брадърс Комерс"

Ако искате да опитате оригинална италианска Пинза Романа, не е нужно да поръчвате блат чак от Италия. Продават се в магазините "Крес" на търговската компания "Брадърс Комерс", както и в добрите магазини за хранителни стоки. Като магазин "Лимец" на централния пазар в Стара Загора. Те са приготвени в Италия и пакетирани там по 2 блата в опаковка. С тях можете да приготвите класическа пица или италианския деликатес Пинса Романа, която е древна, по-здравословна и по-лесно смилаема версия на класическата неаполитанска пица.

Но не бъркайте пинза с пица. Блатът на Пинза Романа е изпечен на каменни плочи по стара италианска технология. Пресните италински блатове са приготвени с бавна ферментация, затова не е нужно да стоят в хладилно помещение.

Заради твърдата пшеница и дългата ферментация с мая и квас, Пинса Романа никога не създава чувство на тежест в корема. „За пет минути получавате продукт, който иначе изисква над два дни работа“, посочва един от основателите на "Брадърс Комерс" Георги Георгиев. И ви предлага да изгледате това кратко видео, в което майстор-консултантът на търговската компания ще ви демонстрира как да работите с блат за италианска пинза.

Вижте повече в 5-минутното видео.

Коментари към новината

Още новини от Вкусно с Брадърс Комерс