Новини от област Стара Загора и България

Кариерна борса събра в Тракийския университет работодатели и студенти от страната и Европа

955 04/10/2023 10:32 Икономика Бизнес
Кариерна борса събра в Тракийския университет работодатели и студенти от страната и Европа
Divident.€U Divident.€U

Втора "Кариерна борса" бе организирана в Тракийския университет в рамките на календарната година, която събра на едно място бизнеса и студентите. Шестнадесет фирми и консорциуми от страната представиха дейността си, възможностите за работа, стажове и практики.

Борсата бе открита от зам.-ректора по Учебната и информационна дейност проф. Нели Грозева, която посочи, че събитието е възможно благодарение на проект "Модернизация на висшето образование по устойчиво използване на природните ресурси в България", финансиран от ОП "Образование за интелигентен растеж".

В проекта участват пет висши училища от страната и седем от чужбина, сред които водещи аграрни университети в Европа. Тракийският университет участва в дейности, насочени към модернизиране на професионално направление "Растениевъдство".

Приветствие към участниците отправи зам.-ректорът по административно-стопанската дейност проф. д-р Румен Бинев, в присъствието на главния секретар доц. д-р Неделина Костадинова и зам.-деканите на Аграрния факултет проф. Веселин Радев и проф. Диян Георгиев.

Откриването и представянето на участниците бе предавано "на живо" в платформата на Тракийския университет. Пред студентите и преподавателите фирми и научни институти изнесоха презентации, беше създадено и организация за индивидуални консултации и намиране на работа.

Основната цел на есенната борса, която е част от дейността по кариерно консултиране и ориентиране за студенти, обучавани в направление "Растениевъдство", се оказа интересна и много полезна и за студенти от други специалности като "Ветеринарна медицина", "Икономика", "Менинджмънт", "Екология".

Текст: Стоянка Цачева

Коментари към новината

Още новини от Икономика