Новини от област Стара Загора и България

В Община Братя Даскалови

Прокуратурата се самосезира за шестгодишно дете, паднало от втория етаж на детска градина

Прокуратурата се самосезира за шестгодишно дете, паднало от втория етаж на детска градина
Divident.€U Divident.€U

Районна прокуратура – Стара Загора се самосезира и възложи проверка по публикации в медиите за инцидент в детска градина. 
Шест годишно дете падна от втория етаж на детска градина в Старозагорско, съобщават родители в репортаж Нова ТВ. Инцидентът е станал преди няколко дни в село Мирово. Детето паднало през прозореца на тоалетната, разказват притеснените родители.
Една от майките разказва, че директорката сама е закарала детето в болница.

Родителите смятат, че има опит за прикриване на случая и първоначално им е било казано, че пострадалото дете е паднало по стълбите, защото е бутнато от друго.
„Инцидентът е станал в понеделник, а на мен ми казаха чак в четвъртък. Казаха ми, че е паднало по стълбите”, заяви Димитър Мурджов, кмет на Мирово. От община Братя Даскалови са направили проверка по случая.

"Районна прокуратура-Стара Загора се самосезира по излъчения тв репортаж и публикации в други медии за инцидента в село Мирово. Наблюдаващият прокурор е разпоредил извършването на проверка от органите на РУ-Чирпан.
Указано е да се снемат обяснения от свидетели - служители в детската градина, очевидци, близки на пострадалото дете и др. Да се приложат по преписката записи при наличие на видеонаблюдение на детската градина. Да се изиска медицинската документация от констатираните травми и проведеното лечение на детето. Да се изиска информация от Регионално управление образование в гр. Стара Загора относно това били ли са уведомени за настъпил инцидент, извършена ли е проверка и какъв е резултатът от нея, както и налице ли са данни за нарушения от страна на служители на детската градина. Разпоредено е проверката да се извърши в най-кратки срокове - до 30 дни.", се казва в съобщението на Районна  прокуратура - Стара Загора. 

Коментари към новината

Още новини от Закон и ред