Новини от област Стара Загора и България

„М+С Хидравлик” събра дистрибутори от цял свят за 60-годишния си юбилей

1485 30/09/2023 08:03 Икономика Бизнес
М+С Хидравлик” събра дистрибутори от цял свят за 60-годишния си юбилей
Divident.€U Divident.€U


60-годишнината на „М+С Хидравлик”АД събра в залата на Исторически музей „Искра“ в Казанлък представители на Община Казанлък и ръководството на дружеството, дистрибутори на компанията от цял свят, доставчици, партньори и приятели. Всички те имаха възможност накратко да проследят развитието на предприятието през годините, преодолявайки редица кризи и предизвикателства, за да се превърне във водещо не само за Казанлък и региона, а в цял свят. Днес М+С Хидравлик е в Топ 3 в света в сферата на производството на хидравлични компоненти.

Казанлъшката компания е водещ производител на хидравлични мотори, хидростатични сервоуправления, спирачки, клапани и аксесоари за тях, с 15% пазарен дял в глобален мащаб.
Днес “М+С Хидравлик” заема цялата карта на света с изградена световна мрежа от над 40 дистрибутори, разположени стратегически в 40 държави на шест континента и с две дъщерни търговски компании в сърцето на индустриална Европа – в Германия и в Италия, посочи прокуристът на компанията Владимир Спасов. Той отбеляза, че статистиката на продажбите е показател за успеха на компанията. “Успяваме да реализираме устойчив ръст през годините, с изключение на форсмажорната 2020 година”, коментира Спасов и посочи, че през 2022 година компанията е регистрирала изключителен ръст в продажбите с рекорден оборот от 109 милиона евро.

Ежегодно “М+С Хидравлик” инвестира между 10 и 15 на сто от годишния си оборот, независимо от трудностите в световната икономика през някои от годините, каза още Владимир Спасов и отбеляза, че постиженията на фирмата доказват тяхната положителна възвръщаемост. :Връх в инвестициите бележи 2020 година, когато беше изграден новият производствен корпус с рекордните инвестиции от 10 милиона евро”, посочи той.

Спасов подчерта, че клиенти на компанията са глобални лидери в производството на машини и екипировка в целия свят. “Не спираме да проектираме продуктите на нашето успешно бъдеще, базирани на опита на утвърдени експерти в конструирането и с инвестиции в обучението на млад екип от инженери и квалифицирани работници”, коментира той. По думите му инженеринговите хидравлични решения намират приложение във всички сектори на съвременната индустрия, като най-голям дял от изделията на “М+С Хидрвлик” се вграждат в машини за селското стопанство, следвани от тези в строителството и други.

Днес 1350 служители произвеждат повече от 850 000 броя хидравлични продукти годишно във всички производствени локации. Инженеринговите хидравлични решения намират приложение във всички сектори на съвременната индустрия.

Коментари към новината

Още новини от Икономика