Новини от област Стара Загора и България

Депутати и кметове настояват точката за териториалните планове да отпадне от заседанието на МС

Депутати и кметове  настояват точката за териториалните планове да отпадне от заседанието на МС
Divident.€U Divident.€U

Депутати и кметове от Старозагорски регион настояват проектът за териториални планове за справедлив преход да отпадне от дневния ред на заседанието на Министерски съвет, което ще се проведе на 29 септември.
Те изпратиха отворено писмо до министър-председателя и министрите на енергетиката и регионалното развитие и благоустройството.

В него се казва: „Запазването на комплекса „Марица изток“ в неговата цялост е наша основна кауза и не приемаме изработения от вас Териториален план за справедлив преход за област Стара Загора. Днес за пореден път Ви беше доказано, че ние, заедно със синдикалните организации и работещите в енергийния комплекс „Марица изток“, няма да се откажем и ще защитаваме комплекса с всички възможни средства. Поради тази причина настояваме Проектът на Териториалните планове за справедлив преход да отпадне от дневния ред на заседанието на Министерски съвет, което ще се проведе на 29.09.2023 година.

Настояваме също за провеждането на среща с вас в най-кратки срокове, на която да изложим аргументите си и да начертаем стъпки за разрешаването на казуса“, се казва в писмото.
То е изпратено до министър –председателя Николай Денков, до министъра на енергетиката Румен Радев и министъра на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков.
Подписано е от депутатите Искра Михайлова, Даниел Проданов, Красимир Вълчев, Маноил Манев, както и от кметовете Живко Тодоров, Николай Тонев и Теньо Тенев.

Коментари към новината

Още новини от Икономика