Новини от област Стара Загора и България

Над 200 работни места ще открие BILLA в новия си логистичен център в Стара Загора

2809 28/09/2023 14:53 Икономика Бизнес
Над 200 работни места ще открие BILLA  в новия си логистичен център в Стара Загора
Divident.€U Divident.€U

Инвестицията в обекта е в размер на 50 млн. лева

200 нови работни места планира да открие BILLA България в новата си складова база, която ще бъде разположена до старозагорското село Загоре.
Днес беше направена първа копка на обекта, който ще бъде открит по план през първата половина на 2025 година.

На събитието присъстваха Вигинтас Шапокас, изпълнителен директор на BILLA България, Валтер Волф- главен оперативен директор, както и заместник-кметовете на Стара Загора Радостин Танев, Красимира Чахова и Надежда Чакърова.
Парцелът, върху който ще бъде изградена новата логистична база обхваща площ от 55 дка.
Площта на складовите помещения от 16,5 хил. кв. м. е разпределена в сектори със сух и охладен склад, както и административна част. Обектът ще бъде сертифициран по международния BREEM стандарт за зелено строителство, който гарантира, че складовата база е проектирана и ще бъде управлявана с минимален отпечатък върху околната среда и по най-високи стандарти за устойчивост.

Компанията планира да разкрие над 200 нови работни места. „ Ще ни бъдат необходими специалисти в различни сфери. Ще осигурим модерна и комфортна работна среда за служителите – ще бъдат обособени социални помещения, зали за отдих, оборудвани кухни и външни беседки за почивка на открито“, каза при откриването Вагинтас Шапокас. Той допълни, че наетите служители ще ползват и редица социални придобивки, като безплатен транспорт до работното място, безплатна готвена храна, както и ваучери.
Шапокас съобщи, че това е втората логистична база на BILLA България, след тази в Елин Пелин и ще обслужва широк периметър от региони, включително Пловдив и Бургас.

Инвестицията в новия обект е в размер на 50 млн. лева, като тук влиза както строителството, така и оборудването и изграждането на модерна фотоволтаична система, която ще произвежда 90% от консумираната електроенергия.
Предвижда се иновативна технология за хладилни инсталации, позволяваща остатъчната температура от хладилните агрегати да бъде използвана за отопление на помещенията през зимните месеци.

В проекта са заложени още последно поколение системи за проследяване и контрол на всички изразходвани ресурси, включително водните.
С цел оптимизацията им ще бъде внедрена и специална технология за събиране на дъждовната вода и използването и за напояване на просторни зелени площи около базата.

Коментари към новината

Още новини от Икономика