Новини от област Стара Загора и България

Представители на БАТА Агро посетиха Тракийския университет

Представители на БАТА Агро посетиха Тракийския университет
Divident.€U Divident.€U

Зам.-ректорът по административно-стопанска дейност на Тракийски университет – проф. Румен Бинев, посрещна на работна визита в старозагорската алма-матер представители на Българската асоциация на търговците на агротехника – БАТА АГРО. Браншовата организация, обединяваща понастоящем 13 водещи български компании – официални представители на световни брандове за земеделска техника у нас, бе представлявана от членовете на Управителния съвет -  Ирина Лефтерова (Ири Трейд) и  Десислава Бунарджиева (Bulagro Group),  Ния Чакова – организационен секретар, както и  Илиан Илиев от Мегатрон,  Филип Лазаров и  Миен Радуков от ВАРЕКС ООД.

Срещата бе инициирана от #ТракийскиУниверситет в търсене на възможности за тясно сътрудничество с бизнеса с цел осигуряване на максимално подготвени за бърза адаптация в работна среда кадри. Само във Факултет „Техника и технологии“, по специалността „Автотранспортна и земеделска техника“ се обучават почти 200 студенти, сподели деканът – доц. Ваня Стойкова, а в Аграрния факултет ползването на земеделска техника е застъпено в над 20 дисциплини, изучавани в 5 бакалавърски и 3 магистърски програми – разказа доц. Галин Тиханов от катедра „Аграрно инженерство“.

„Като университет с дългогодишни традиции в обучението на студенти по широк спектър от специалности в сферата на аграрните науки, за Тракийски университет е изключително важно да подготвя качествени кадри в сферата на земеделската техника. Ето защо се надявам, че ще намерим допирни точки и с Вашата помощ ще подобрим условията за практическа подготовка на нашите възпитаници, за да бъдат в крак с най-новите тенденции в бранша .“ – заяви по време на срещата проф. Бинев.
Разнообразни варианти за съвместни инициативи бяха обсъдени в рамките на дискусията. В края на срещата двете страни си обещаха, че това е само началото на едно успешно сътрудничество и несъмнено тепърва ще се задълбочава колаборацията между тях.

Коментари към новината

Още новини от Образование