Новини от област Стара Загора и България

Местни избори 2023

Димитър Чорбаджиев е кандидатът за кмет на Стара Загора на Коалиция "ПП - ДБ"

Димитър Чорбаджиев е кандидатът за кмет на Стара Загора на Коалиция ПП - ДБ
Divident.€U Divident.€U

Общинският съветник от „Демократична България“ Димитър Чорбаджиев е кандидатът за кмет на Коалиция „ПП-ДБ“. Той е и водач на листата от кандидати за общински съветници. Това съобщиха от коалицията на пресконференция днес.

Областният координатор на „Продължаваме Промяната“ Армин Саркисян, на ДСБ Димитър Чорбаджиев и на „Да, България“ Магдалена Овчарова внесоха в Общинската избирателна комисия документите за регистрацията на кандидата за кмет, кандидатите за общински съветници и кметове на кметства на коалиция „Продължаваме Промяната – Демократична България“.

„Ентусиазирани сме от това, което можем да направим за Стара Загора. Целите ни включват да се борим за категорична победа в предизборната надпревара, за мнозинство в Общинския съвет и най-важното – да направим възможна една трайна и устойчива промяна в нашия град“, каза пред журналисти Саркисян. Коалицията ще участва в изборите за общински съветници с пълна листа от 51 кандидати. „Това е едно широко обединение на експерти, хора с визия и качества, които ще помогнат Стара Загора да се превърне в един модерен, чист и проспериращ град“, допълни областният лидер на ПП.

Димитър Чорбаджиев е машинен инженер по транспортна техника и технологии. Роден е в Стара Загора. От 20 години работи в старозагорска търговска фирма. През последните 4 години е председател на групата общински съветници на „Демократична България“, както и председател на Постоянната комисия по общинска собственост и стопанска политика в Общинския съвет.
„Аз съм упорит човек, който работи и не се отказва. Не съм си спестил критиките към управлението на града и в тези четири години, не съм спрял да отправям предложения, които смятам, че са полезни за града. Моята лична кауза е Стара Загора. В последните години градът се сравнява повече със Сливен и Ямбол, вместо с Пловдив и Бургас, както би трябвало да бъде“, коментира при представянето си пред медиите Димитър Чорбаджиев. Той допълни, че каузата му е подреден, сигурен, чист и модерен град, привлекателен за живеене и бизнес.

Основните приоритети на коалицията са насочени към стриктно спазване на заложеното в приетия общ устройствен план, категорично и ясно планиране на ремонтите на инфраструктурата и тяхното качество, повишаване на сигурността с увеличаване на видеонаблюдението, поставяне на камери за скорост на възловите кръстовища, подобряване на чистотата, изграждане на въглеродно неутрална индустриална зона и други.

„Сред нещата, за които ще работим по отношение на децата е те да получат качествена храна още в най-ранна детска възраст, както и възможност за спорт. Всички знаем какъв проблем в момента са съоръженията за спорт в учебните заведения, а двете направления, в които най-много се работи извън България са именно тези – изграждане на здравословни навици в най-ранна детска възраст и двигателна активност“, каза вторият в листата на коалицията Бончо Григоров. Той допълни, че бъдещите общински съветници на коалицията са си поставили за цел и подобряване на материалната база в общинските здравни заведения.

Ето и пълната листа за кандидати за общински съветници на Коалиция "ПП-ДБ":

1. Димитър Чорбаджиев - роден на 7 август 1978 г. в град Стара Загора. Завършва средното си образование в Стара Загора. Машинен инженер по специалност  „Транспортна Техника и Технологии”  и магистър  по „Технология и организация на автомобилния транспорт” От 20 години е мениджър продажби в старозагорска търговска фирма - оторизиран представител на голям немски автомобилен производител. 

Общински съветник и председател на групата общински съветници на „Демократична България“ в мандат 2019 – 2023. Председател на  Постоянната комисия по общинска собственост и стопанска политика в Общинския съвет  Стара Загора

Семеен с две деца.

Член на националното ръководство на „Демократи за силна България“

2. Бончо Григоров - е родом от град Стара Загора. Завършва Софийски

университет „Св.Климент Охридски“, специалност “Молекулярна биология”,последователно придобива магистърски степени от Софийски университет „Св. Климент Охридски“, Пловдивски университет “Паисий Хилендарски” и защитава дисертационен труд в областта на био органичната химия към „Тракийски университет“, Стара Загора.

Повече от 10 години преподава на студенти по медицина и се доказва като изследовател и експерт вмолекулярно-генетичната диагностика в до болничната медицинска помощ.  Силно вярва, че здравеопазването в България трябва да предоставя на всеки нуждаещ се

навременна, достъпна и персонализирана медицинска услуга, за да се достигне нивото на европейското здравеопазване и подобряване качеството на живот в България.

 3. Магдалена Овчарова - адвокат - асоцииран член на Адвокатско дружество „Пенков, Марков и партньори" . Завършила е обучение по „Медиация“ организирано от Българска асоциация за извън съдебно решаване на спорове  и American Bar Association Central European and Eurasian Law Initiative и придобива сертификат за специализирана медиация – второ ниво  по  „Търговска медиация“.

Магдалена вярва, че геополитическото положение на страната и благоприятните характеристики на област  Стара Загора предоставят огромни възможности за развитие, които все още остават нереализирани в редица направления на националното стопанство. Амбицирана е да работи за прозрачността и прилагането на закона, като един от акцентите на „Продължаваме промяната – Демократична България“ , защото само с прозрачност и законност може да се осигури онази бизнес среда, която да тласне общината към развитие и да създаде възможности за младите хора. Ще работи за изпълнение на политики насочени към  подобряване на инвестиционния климат в общината в баланс  с политиките за опазване на околната среда и природни ресурси.

4. Явор Янулов

5. Яница Господинова

6. Йонко Йовчев

7. Георги Георгиев

8. Теньо Арабаджиев

9. Ива Михайлова

10. Владимир Димов

11. Минчо Петров

12. Георги Стефанов

13. Милко Чанков

14. Васил Герлимов

15. Динко Динев

16. Златина Коева – Петкова

17. Силяна Божилова

18. Димитър Александров

19. Борислав Вълчев

20. Нейчо Нейчев

21. Диляна Начева

22. Мартин Бойчев

23. Денислав Трошев

24. Станка Хърсева

25. Теодора Бърдарова

26. Мира Желева

27. Дончо Донев

28. Станимир Григоров

29. Живко Петров

30. Пламен Петков

31. Нина Димитрова

32. Анелия Парапанова

33. Владимир Етов

34. Славомир Славов

35. Александра Цветкова

36. Татяна Гюзелева-Манолова

37. Ивелина Илиева

38. Людмила Тошева

39. Нина Пенчева

40. Светлозар Радев

41.Селена Кънчева

42. Мария Димитрова

43. Таша Тачева

44. Жеко Георгиев

45. Стефан Желев

46. Ивайло Тодоров

47. Радка Иванова

48. Грозьо Маринов

49. Господинка Георгиева

50. Минка Тотева

51. Румен Димитров

Коментари към новината

Още новини от Политика