Новини от област Стара Загора и България

Монтираха асансьор в казанлъшката "Поликлиника" за улеснение на пациентите

Монтираха асансьор в казанлъшката Поликлиника за улеснение на пациентите
Divident.€U Divident.€U

В най-скоро време ще бъде монтиран и втори асансьор в двора на медицинския център

ДКЦ „Районна поликлиника“ в Казанлък вече разполага с нов товаро-пътнически асансьор, който ще улесни придвижването на пациенти в сградата на здравното заведение. Д-р Красимир Пейчев, управител на поликлиниката, откри полезното съоръжение с думите.

„Новият товаро-пътнически асансьор ще обслужва всички етажи, ще свързва партера с товарния фронт и съответно с линейката. Така че, пострадал или болен може да бъде свален безопасно от линейката.“, посочи той.

Управителят на казанлъшката общинска поликлиника припомни, че идеята се ражда преди 3 години и среща пълна подкрепа от страна на Общината, в лицето на кмета Галина Стоянова и нейния екип, на Общински съвет – Казанлък и на местния бизнес, в лицето на спонсора Любомир Дянков от „Капрони“АД.

„Със средства, осигурени от г-н Дянков закупихме два асансьора. Вторият асансьор, който предстои да бъде изграден, ще бъде пътнически, със шест места. Той ще бъде поставен във вътрешния двор, за да свърже Детско-поликлинично отделение с Физиотерапевтичното, Рентгеновото и лабораториите.“, каза още д-р Пейчев. Той обърна внимание, че здравното заведение е голямо, с РЗП седем декара и половина и новите съоръжения ще облекчат работата в него и ще улеснят грижата към пациентите.

Caption

 

Д-р Пейчев благодари за търпението и разбирането по време на строително-монтажните дейности и от страна на медицинския екип, и от страна на пациентите.

Кметът Галина Стоянова изрази признателност към д-р Пейчев, че е превърнал поликлиниката в предпочитано място за посещение от гражданите. Тя обърна внимание на редицата подобрения в условията на работа в здравното заведение през последните три години и пожела спорна работа на медицинските екипи.

Казанлъшки свещеници отслужиха водосвет за здраве и безопасно ползване на новата придобивка.

Коментари към новината

Още новини от Здраве