Новини от област Стара Загора и България

В Стара Загора

Адвокат Елена Нонева води листата на Местна коалиция „Неутрална България“

Адвокат Елена Нонева води листата на Местна коалиция  Неутрална България
Divident.€U Divident.€U

Лидерът на Политическо движение „Социалдемократи“ Елена Нонева е водач в листата с кандидати за общински съветници на местната коалиция „Неутрална България“. В нея влизат общо 43-ма кандидати за общински съветници в местния парламент на Стара Загора – експерти с различни професии от всички сектори на обществения живот.

Втори в листата е старозагорският общественик, енергетик и председател на партия „Русофили за възраждане на България“ Ставри Сотиров. Трети е инж. Койчо Койчев, четвърта позиция е д-р Тодор Борисов, управител на лаборатория за медицински изследвания, а на пета адвокат Жанета Бюйлекова.

Съмишлениците от Местна коалиция „Неутрална България“ осъзнават необходимостта от обединяване на лявото пространство в Стара Загора, още повече че такива процеси вече вървят в София, посочи Ставри Сотиров. Местната коалиция в момента обединява два политически субекта – Политическо движение „Социалдемократи“ и Политическа коалиция „Неутрална България“, в която членуват ПП „Русофили за възраждане на Отечеството“, „Българска комунистическа партия“, „Комунистическа партия на България“, „Партия на българските комунисти“, партия „Нова сила“ и няколко сдружения, които подкрепят тази коалиция.

„Важно е, че в тази коалиция за първи път след началото на демократичните процеси се обединяват трите комунистически партии в Стара Загора, което е добър знак“, посочи Ставри Сотиров.

Сред 43-мата кандидати за общински съветници преобладават жените. Това е един добър знак за повече разумност и прагматичност в решенията, посочи водачът на листата адвокат Елена Нонева. „Сред нас има и студенти, млади хора, като най-възрастният е на 61 години“, посочи тя.

Целта на Местна коалиция „Неутрална България“ е да получи поне две места в Общинския съвет на Стара Загора, за да постигне основните си цели. На първо място това е икономическия растеж на общината. „През последните години бяха направени някои неща за модернизацията на инфраструктурата в Стара Загора, но общината изостана в икономическо отношение“, посочи Елена Нонева. Общинските съветници на „Неутрална България“ ще работят в подкрепа на дребния и средния бизнес в община Стара Загора, като основа за подобряване на финансовото състояние на хората на труда.

Утвърждаването на Стара Загора като туристическа дестинация е друга задача пред „Неутрална България“, тъй като градът е богат на забележителности, които все още не са достатъчно популярни, за да привличат повече посетители, смята адвокат Нонева.

В Общинския съвет „Неутрална България“ ще защитава позицията, че не е необходимо повишаването на местните данъци и такси в Стара Загора, както и на такса смет. „Имаме идеи за по-добра организация на събираемостта и най-вече за разходната част на средствата, с които да постигнем доста по-добра услуга по сметосъбиране без да се налага вдигане на таксите“, посочи Нонева. Една от задачите на техните общински съветници ще бъде разделното събиране на отпадъци вече да се прави реално, а не както в момента – всичко да се смесва в общия куп и едва след това да се разделя.

Децата на Стара Загора и тяхното здравословно израстване е другият важен акцент в програмата на „Неутрална България“. Ще създадем привлекателни бази в различните точки на Стара Загора и в малките селища, в които децата да могат свободно да спортуват, вместо да стоят денонощно пред компютрите или с телефони в ръцете, посочи Ставри Сотиров. Той допълни, че създаването на точно такива детски кътове и подобряването на средата за живеене и работа в селата на Стара Загора ще бъде сред важните цели на „Неутрална България“. „По този начин искаме да стимулираме старозагорци към живот на село не само пред почивните дни“, посочи Ставри Сотиров.

Младите семейства да бъдат подпомагани не само с еднократна помощ при раждане на дете, но и да бъдат привличани в града чрез предоставяне на жилища със социална цена, е друга идея на „Неутрална България“.

Сред кандидатите за общински съветници е и Галентин Караславов, който в продължение на повече от 20 години беше ръководител на Държавен архив Стара Загора. Караславов обяви, че след представянето на кандидатите, те ще направят дарение на Държавния архив – документи от архива на известния старозагорски дисидент Николай Колев – Босия.

Голямата част от кандидатите на местна коалиция „Неутрална България“ не са партийно обвързани. Коалицията няма да издига кандидат за кмет. Кого ще подкрепи, ще реши, след като се запознае с програмите на регистрираните кандидати за кмет на Стара Загора.

Името „Неутрална България“ трябва да подскаже на избирателите, че ние сме хора като всички тях. Хора, които смятат, че България трябва да бъде в добри икономически връзки както със Запада, така и с Изтока, посочи Ставри Сотиров. Печелившата политика за България е дистанциране от събитията в Украйна и превръщането на страната ни в зона на мира, каза още той.

„Неутрална България“ подава ръка на всички леви, но приема десните не като противници, а като опоненти, с които след изборите ще работи конструктивно за доброто на града. Девизът, който ще следват техните общински съветници е "Самоуправление, морал и работа".

Ето и листата с кандидати за общински съветници на Местна коалиция "Неутрална България":

1. Елена Нонева
2. Ставри Сотиров
3. Койчо Койчев
4. Тодор Борисов
5. Жанета Бюйлекова
6. Яница Иванова
7. Силвия Колева
8. Анна Мадарджиева-Караиванова
9. Деян Русенов
10. Генчо Гочев
11. Галинтин Караславов
12. Анжелина Велчева
13. Керка Николова
14. Ангел Иванов
15. Иван Комилев
16. Трифон Топалов
17. Атанас Янев
18. Румен Йорданов
19. Жасмина Койчева
20. Пламен Енев
21. Димитър Димитров
22. Милен Петров
23. Стефан Кехайов
24. Стоил Авуски
25. Христина Радева
26. Преслав Станчев
27. Тихомир Тенев
28. Петър Петров
29. Маргарита Янчева
30. Вълчо Пенев
31. Десислава Ракова
32. Веселина Грозданова
33. Диана Петкова-Колева
34. Мария Ангелова-Стоянова
35. Мария Янкова
36. Светла Стоянова
37. Минчо Калчев
38. Лорета Любенова
39. Никола Минков
40. Стефан Миков
41. Леко Леков
42. Георги Динков
43. Станимир Сотиров

Коментари към новината

Още новини от Политика