Новини от област Стара Загора и България

Определиха заместник на кмета Галя Захариева по време на предизборната кампания в Нова Загора

Определиха заместник на кмета Галя Захариева по време на предизборната кампания в Нова Загора
Divident.€U Divident.€U

Шейсетото заседание на Общински съвет - Нова Загора одобри и временно изпълняващи длъжността кмет на кметство в населените места, в които ще се проведат избори

На 60-ото си заседание Общинският съвет на Нова Загора прие предложение за определяне на кандидати за съдебни заседатели към Районен съд – Нова Загора. Старейшините приеха и предложение за одобряване на актуализирана бюджетна прогноза на общината за периода 2024 - 2026 г. от постъпленията от местни приходи и на разходите за местни дейности.

По време на заседанието общинските съветници се запознаха с прогрозата на МБАЛ "Св. Петка Българска" ЕООД гр. Нова Загора за периода 2024 - 2026 г. и беше приет годишният финансов отчет на лечебното заведение за 2022 г.

Във връзка с провеждането на избори на 29 октомври за общински съветници и кметове, беше одобрен временно изпълняващ длъжността кмет на община Нова Загора в лицето на Нина Генчева – заместник-кмет на Общината. Одобрени бяха и временно изпълняващи длъжността кмет на кметство в населените места, в които ще се проведат избори.

След изчерпване на точките от дневния ред и дадената възможност за питания, обръщения и декларации, кметът на Общината Галя Захариева изказа своята благодарност към общинските съветници и общинска администрация за ползотворната съвместна работа. Тя пожела на всички успех в предстоящата предизборна кампания.

В началото на заседанието Общинското ръководство и общинските съветници използваха възможността да поднесат подарък и да отправят сърдечните си благопожелания по повод предстоящото пенсиониране на Галина Петрова – дългогодишен служител в администрацията на Общински съвет Нова Загора, доказала своя висок професионализъм, отдаденост и постоянство.

Коментари към новината

Още новини от Политика