Новини от област Стара Загора и България

Движение "Нашият град" събра 12 000 подписа за референдум ВиК - Ст. Загора да стане общинско

Движение Нашият град събра 12 000 подписа за референдум ВиК - Ст. Загора да стане общинско
Divident.€U Divident.€U

Движението регистрира пълна листа с кандидати за общински съветници

12 000 подписа събраха от Движение „Нашият град“ за иницииране на референдум сред гражданите на Стара Загора за това дали ВиК - Стара Загора да стане общинско дружество.
Те ще внесат подписката си в Общинския съвет на Стара Загора и ще настояват за подкрепа във връзка с иницииране и провеждане на референдума.

„Когато нещо е наше, можем да го управляваме. Сега общината няма контрол върху това дружество и не може да решава проблемите в полза на хората. Питането в референдума трябва да бъде: „Съгласни ли сте ВиК да стане общинско дружество?", обяви на пресконференция водачът на листата за общински съветници на Движението Петър Желязков.

Пълна листа с кандидати за общински съветници регистрира в ОИК Движение „Нашият град“. Петър Желязков води листата, след него се нареждат Илиан Илиев и Антон Андонов. Движението подкрепя Живко Тодоров като кандидат за кмет на Стара Загора.

Кандидатите на Движение „Нашият град“ са предимно млади хора, защото търсим обновяване на Общинския съвет, каза Петър Желязков. Ние сме сред тези, които имат поне 50 каузи, защото всеки кандидат излиза със собствена кауза, допълни той. Половината от кандидатите на движението са жени.

„Сред нас има хора с различни политически убеждения, не се занимаваме с политика“ , подчертаха от Движение "Нашият град".

„Идеята за движението възникна преди 2 години. Реализацията не беше лека. Успяхме да подредим разнородна листа на хора с различни убеждения. Бяхме готови с листата си още през юли. Надявам се през следващия мандат сред общинските съветници на Стара Загора да има достатъчно хора, които милеят за града ни“, каза третият в листата Антон Андонов. Той предлага да се отдели специален фонд за поддържане на селата и част от бюджета на общината да се насочи натам.

На второ място в листата на Движението е Илиан Илиев, собственик на автосервиз в Стара Загора, чиято кауза е да се бори с агресията по пътищата. На четвърто място е Стойчо Стойчев, чиято кауза е монтиране на соларни панели по административните сгради в центъра на Стара Загора и по уличното осветление и подновяване на противоградните площадки в общината.

Кандидатът на Движение "Нашият град" Деница Митева е поставила във фокуса на своята обществена работа сигурността на децата по време на летните ваканции и подходящи занимания. Друг кандидат, Петя Желязкова, се ангажира да подпомогне развитието на културния туризъм в община Стара Загора.

Листата за кандидати за общински съветници на Движение „Нашият град“ включва хора с различни професии, които могат да бъдат полезни във всеки един спектър на обществения живот.

Коментари към новината

Още новини от Политика