Новини от област Стара Загора и България

Машинен инженер е кандидатът за кмет на Раднево от „Възраждане“

Машинен инженер е кандидатът за кмет на Раднево от  Възраждане
Divident.€U Divident.€U

Машинният инженер Димитър Минчев е кандидатът за кмет на Раднево, издигнат от областната организация на ПП „Възраждане“ в Стара Загора. Той е на 39 години, роден е в Раднево и е жител на миньорския град. От 15 години работи в ТЕЦ „Марица Изток“ 2. Семеен е, има две деца и от началото на сагата за закриване на комплекса „Марица Изток“ е негов непримирим защитник.

„Не мога да твърдя, че някога съм искал да се занимавам с политика. Харесвам професията си, но след като тези, които досега правеха политика, изгубиха моето доверие, реших, че съм длъжен да направя нужното за родния си град и за своята страна. Тук съм, за да защитя работните места в „Мини Марица-изток“ и интересите на своите съграждани“, каза при представянето си Димитър Минчев.

Според него най-големият проблем в община Раднево е липсата на всякаква позиция на кметското ръководство по жизнено важната тема за Плана за възстановяване и устойчивост и Териториалния план за справедлив преход на регион Стара Загора.

„Териториалните планове трябва да бъдат изцяло пренаписани по начин, който да гарантира така наречения „плавен преход“ и сигурността на живеещите в енергийното сърце на България“, посочи Димитър Минчев. Трябва да бъде променен и диалога между общинското ръководство и най-важното предприятие в община Раднево – „Мини Марица изток“. Като кмет на Раднево ще търся конструктивен диалог както с ръководството на мините, така и със синдикалните организации и работещите в предприятието, посочи той.

На тези избори „Възраждане“ издига свой кандидат за кмет за победа, а не за участие на „олимпийски принцип“ или за балотаж, каза депутатът Даниел Йорданов - „Смятаме, че настоящият кмет на Раднево не работи добре и Димитър Минчев идва в един много критичен за общината момент“.

„Димитър Минчев е с нас от самото начало на борбата ни да променим политиката на България. Гордеем се, че не изменихме на това, което говорехме и отстоявахме от самото начало. Спасението на България може да започне от един малък град като Раднево“, посочи другият старозагорски депутат от „Възраждане“ Искра Михайлова.

Тя припомни, че позицията на партията ѝ е комплексът „Мини Марица Изток“ да работи до изчерпване на въглищните ресурси.

„Възраждане“ ще даде пълен отпор на намеренията на правителството да създаде Държавно предприятие за конверсия и рекултивация на терените в „Марица Изток“. „Срокът, в който предприятието трябва да бъде създадено – 15 октомври, е твърде кратък. Това означава, че най-вероятно предприятието е било подготвено още преди общественото обсъждане на Териториалните планове“, посочи Искра Михайлова.

В понеделник в 10 ч. общинската организация на „Възраждане“ ще обяви официално и кой е кандидатът на партията за кмет на Стара Загора.

Коментари към новината

Още новини от Политика