Новини от област Стара Загора и България

Антон Хекимян напуска bTV, поема в друга професионална посока

2302 23/09/2023 12:30 Общество България
Антон Хекимян напуска bTV, поема в друга професионална посока
Алекс СОТИРОВА Алекс СОТИРОВА

Директорът на „Новини, актуални предавания и спорт“ Антон Хекимян е подал оставката си пред ръководството на bTV с обяснението, че поема в друга професионална посока.

От bTV са приели оставката му без възражения, като публикуваха в сайта си следния текст:

"bTV Media Group (bTV) обявява, че приема с незабавен ефект оставката на Антон Хекимян, директор „Новини, актуални предавания и спорт“, вследствие на неговото решение да продължи в друга професионална посока.

Компанията благодари на Антон Хекимян за професионалния му принос през последните 17 години и отчита усилията му за превръщането на bTV в една от най-обективните и надеждни медии в България.

В междинния период, главният изпълнителен директор на bTV Media Group Ралф Бартолaйт ще отговаря за новинарското съдържание, заедно с главния редактор на „bTV Новините“ Веселина Петракиева, с главния редактор на „Актуални предавания“ Искра Владимирова и с мениджъра уеб съдържание & изпълнителен продуцент на редакция “Спорт“ Владислава Лазарова. Като журналист във "Франкфуртер алгемайне цайтунг" в Германия, кореспондент и ръководител на бюрото в Москва и Лайпциг на Deutsche Presse Agentur (dpa), г-н Бартолaйт има отличен предишен опит като политически редактор и чуждестранен кореспондент.

"bTV винаги е била изключителен работодател и като медия се стреми към професионализъм според най-високите стандарти", каза Антон Хекимян.

Редакционният борд на CME ще продължи да следи всички новинарски дейности на bTV, за да гарантира интегритета и независимостта на bTV Новините. Медията незабавно стартира процес по избор на заместник на г-н Хекимян за поста директор отдел „Новини, актуални предавания и спорт“ на bTV".

Антон Хекимян е роден в Стара Загора на 22 май 1984 г. Майка му е българка, а баща му – арменец. Хекимян завършва езиковата гимназия „Ромен Ролан“ в Стара Загора с немски и английски. След завършване на средното си образование започва да следва журналистика. Започва работа в bTV още докато учи в Софийския университет.

През 2015 г. продуцентите на сутрешния блок на bTV „Тази сутрин“ създават специална рубрика „Предизвикай Хекимян“, имаща за цел водещият да задава на гостите на предаването непопулярни зрителски въпроси, засягащи тежки обществени процеси, както и работата на управляващите. От 2 юни 2014 г. води най-рейтинговото сутрешно предаване „Тази сутрин“ по bTV до 26 февруари 2021 г.

От 21 декември 2020 г. Антон Хекимян е директор „Новини, актуални предавания и спорт“ на bTV на мястото на Венелин Петков. На 23 септември 2023 г. Антон Хекимян напуска bTV.

В личния си фейсбук профил Хекимян написа следния пост:

„През вече далечната 2004 година започнах в БТВ като стажант. Тогава бях на 20 години.

За 19 години разбрах какво е да си посветен на журналистиката, да обичаш хората, с които те среща съдбата и да се учиш от живота на истинските хора“ – това написа Антон Хекимян в личния си фейсбук профил.

Постът му идва минути, след като стана ясно, че е подал оставка и вече няма да е част от екипа на bTV.

„Извървях дълъг път и съм благодарен на колегите, които са ме подкрепяли в първите ми стъпки и на всички хора, които повярваха в мен.

Щастлив съм, че се участвах в това пътешествие. Битки, победи, радости, смях, незабравими герои, понякога сълзи, но никога съжаление. БТВ ме научи на дисциплина!

Да работиш с професионалистите в БТВ НОВИНИТЕ е привилегия и аз винаги съм ценил усилието на всеки един човек в екипа си.

Научен съм, че трябва да се дава шанс и се радвам, че успях да дам път на много млади хора да творят и на много колеги да намерят още предизвикателства в работата си.

Битката за истината трябва да се води на всички нива - независимо от длъжността, която заемаш или професията, която практикуваш. А журналистите са онези хора в нашето общество, които следват принципа на истината безусловно.

Не мога да скрия, че решението да поема в друга посока е изключително трудно. Но всеки, който ме познава истински, е наясно, че обичам предизвикателствата и не се страхувам.

Докато пиша тези думи през съзнанието ми преминават лицата на любимите ми колеги и приятели в БТВ - сърцето ми е пълно. Благодаря!“.

Коментари към новината

Още новини от Общество