Новини от област Стара Загора и България

Арестуваха молдовец с камион и 44 нелегални мигранти вътре

Арестуваха молдовец с камион и 44 нелегални мигранти вътре
Divident.€U Divident.€U

Районна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняем 29-годишен молдовски гражданин с инициали Ю.П. Той е бил заловен вчера на автомагистрала „Марица“ в района на област Стара Загора да пътува в посока София с товарен автомобил, марка „Ситроен“, в който били скрити 44 нелегални мигранти от Сирия, от които 4 жени, едно малолетно момче и седем непълнолетни.

Ю.П. е молдовски гражданин, но със статут на постоянно пребиваващ в България. Към 03 ч. на 18 септември в РУ - Чирпан е получен сигнал за аварирал товарен автомобил на автомагистрала „Марица“. На място полицейските служители установили, че в каросерията на автомобила е направено място, което е било прикрито с нарязана дървесина, така че при отваряне на задните врати да се виждат само натоварените дърва.(

Близо до автомобила били установени сирийските граждани, като сред тях имало жени и деца. Всички мигранти били установени в добро здравословно състояние.

Групата от 44 сирийски граждани се сформирала още в родината им, където била създадена организация за тяхното пътуване до Западна Европа. Пристигнали от Сирия в Турция и с водач преминали през „зелена“ граница в България, след което били качени от Ю.П., в товарната част на автомобила.

Обвиняемият Ю.П. е задържан за срок до 72 часа. Предстои наблюдаващият прокурор да внесе в Районен съд - Чирпан искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Коментари към новината

Още новини от Закон и ред