Новини от област Стара Загора и България

Местни избори 2023

26 партии и коалиции ще участват на местните избори в Стара Загора

26 партии и коалиции ще участват на местните избори в Стара Загора
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

10 от регистрираните партии, коалиции и инициативни комитети са заявили, че ще издигнат кандидат за кмет на Стара Загора

Вчера изтече последният срок за регистрация на партии, коалиции и инициативни комитети, съобщи за Divident.EU председателят на ОИК в Стара Загора Теодора Крумова. От днес до 17 часа на 26 септември Общинската избирателна комисия ще приема конкретните кандидатски листи.

Теодора Крумова

Общо 26 са регистрираните партии, коалиции и инициативни комитети за участие в местните избори в общинската избирателна комисия в Стара Загора. От тях 10 са заявили и участие с кандидат за кмет.

„Всяка партия или коалиция има право да посочи в какъв вид избор ще участва на територията на съответния избирателен район. В случая имаме 10 заявления за кмет на община, 23 за общински съветници и 17 за кметове на кметсва“, каза Крумова.

Два от инициативните комитети вече са с регистрирани кандидати, а останалите два засега са заявили само, че ще издигат определен кандидат. И четирите инициативни комитета ще издигат кмет на кметство, съобщават от ОИК.

Напомняме, че Централната избирателна комисия допусна общо 58 партии и девет коалиции за участие в местния вот на 29 октомври.

 

Коментари към новината

Още новини от Политика