Новини от област Стара Загора и България

На 15 септември

31 500 ученици, от които 2680 първокласници посрещат първия учебен ден в Старозагорска област

31 500  ученици, от които 2680 първокласници  посрещат първия учебен ден в Старозагорска област
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

31 500 са учениците в Старозагорска област. От тях 2680 малчугани ще прекрачат за първи път прага на родното училище. В Стара Загора първокласниците са 1414.
Те бяха посрещнати с много вълнение и изненади от своите учителки. Всеки първокласник получи книжка на поетесата Мария Донева със специален поздрав от кмета Живко Тодоров.
В 5 от общо 120-те училища в областта продължават ремонтните работи и след 15 септември. 

Сред най-нетърпеливите в Начално училище "Димитър Благоев" бяха тези, които за първи път прекрачват прага на родното училище. НУ "Димитър Благоев" посреща 2 паралелки първокласници, общо 57 малчугани. Броят на учениците в учебното заведение през тази учебна година е 255.

"Участваме във всички поректи на националните програми, а тази година имаме възможност да ползваме предимствата на Програма Еразъм + Наши учители ще посетят училища във Финландия, а финландски учители ще дойдат при нас на обмяна на опит", съобщи за Divident.EU  директорката Жана Минчева.    

Само 5 училища, от които 1 в Казанлък и 4 в Стара Загора остават на двусменен режим на обучение, съобщава началникът на РУО в Стара Загора Татяна Димитрова. Тя допълва, че се полагат усилия двусменният режим да бъде заменен и в тях.
Тържествата по повод новата учебна 2023/2024 година изпълниха с радост петъчния ден с много емоция, музика, песни, рецитали и детски усмивки.

Вратите си за любознателните деца и техните близки първи отвориха ОУ „Кирил Христов“ и ТГ „Княз Симеон Търновски“ – 8.30 часа.
Празничната програма в по-голямата част от старозагорските училища започна между 9.00 и 11.00 часа. Броят на учениците в община Стара Загора и тази година се очаква да надхвърли 17 хиляди, без подготвителните групи.
Няма закрити училища в областта, осигурени са кадри и материална база, има текущи ремонти, но те не пречат на учебния процес.

Коментари към новината

Още новини от Образование