Новини от област Стара Загора и България

В България:

Започва строителството на 8 нови училищни сгради по Плана за възстановяване

Започва строителството на 8 нови  училищни сгради по Плана за възстановяване
Divident.€U Divident.€U

Започва строителството на 8 нови училищни сгради в България по Плана за възстановяване и устойчивост. Наред с това около 116 образователни институции – детски градини и училища, ще бъдат основно ремонтирани или разширени. Това съобщи на пресконференция преди първия учебен ден министърът на образованието и науката проф. Галин Цонков.

Министър Цоков подчерта, че благодарение на приетия бюджет за 2023 г. са заложени две инвестиционни програми с общ бюджет от близо половин милиард лева, насочени именно към строителство и ремонт на сгради на детски градини и училища, както и строителство и ремонт на спортни салони и площадки. В едната от тях - програмата на правителството за строеж на детски ясли и градини, се отделят 240 млн. лева, като целта е да се построят минимум 30 нови детски ясли и детски градини, както и поне 40 училища с условия за обучение на едносменен режим.

Над 700 000 ученици ще прекрачат прага на 2 349 училища на 15 септември. В тях ще ги посрещнат над 70 000 учители. „На едносменен режим са 90% от училищата в България.

Коментари към новината

Още новини от Образование