Новини от област Стара Загора и България

Вдигат паркирани до пешеходни пътеки автомобили в Стара Загора

Вдигат паркирани до пешеходни пътеки автомобили в Стара Загора
Divident.€U Divident.€U

Неправилно паркираните коли пречат на видимостта и създават предпоставки за ПТП

Пътните полицаи в Стара Загора започват специализирана операция срещу нарушителите, които паркират в непосредствена близост до пешеходните пътеки и така закриват видимостта както на пешеходците, така и на движещите се по пътното платно автомобили. 

Неправилното паркиране около кръстовища е една от най-сериозните предпоставки за пътно-транспортни произшествия в градовете. Затова водачите, които спират в непосредствена близост до пешеходни пътеки, ще бъдат санкционирани, а автомобилите им ще бъдат репатрирани на наказателен паркинг. Съгласно ЗДвП престоят и паркирането са забранени на пешеходни или велосипедни пътеки и на разстояние, по-малко от 5 метра преди тях.

Акцията ще се проведе на територията на ОДМВР - Стара Загора на 13 и 14 септември. В нея ще са ангажирани служители с правомощия за контрол по ЗДвП. При констатиране на нарушения, незабавно ще се взема отношение, съобщиха от пресцентъра на дирекцията.

Пътните полицаи призовават гражданите, ако забележат водачи, които извършват нарушения на Закона за движение по пътищата, незабавно да сигнализират органите на реда.

Коментари към новината

Още новини от Общество