Новини от област Стара Загора и България

Старозагорската фирма „Роси“ откри първия си шоурум в Пловдив

1741 12/09/2023 16:33 Икономика Бизнес
Старозагорската фирма  Роси  откри първия си шоурум в Пловдив
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

Старозагорската фирма за търговия с материали за производство на мебели „Роси“ откри първи свой шоурум в Пловдив. Магазинът се намира в Южна индустриална зона, срещу митницата. Изграден е върху площ от 400 кв. м. В него ще работят 7 души. Това е единадесетият по ред магазин на фирмата в страната.

„В Пловдив имаме много клиенти. Целта ни е да стигнем до крайния клиент, който с новия магазин ще получи възможност да дойде на място и да избере предпочитания от него продукт“, казва собственикът на „Роси“ Валентин Колев. Продажбата на паркети и на други настилки ни задължава да бъдем близо до крайния клиент, допълва той.

В новия шоурум в Пловдив „Роси“ ще предлага пълния си асортимент от продукти. Фирмата вече има магазини в почти всички големи градове на България – София, Благоевград, Бургас, Варна, Кърджали, Велико Търново, Плевен, Пазарджик, Стара Загора.

Фирма „Роси“ започва и разширение на магазина си в Бургас. Целта е да се увеличи складовата база на фирмата в морския град. За реализирането на това намерение ще бъде необходима инвестиция от около 1,5 млн. лева.

Предстои изграждане и на втори магазин на „Роси“ в София. Проектът на фирмата за този обект вече е готов. Първоначалната идея на собственика беше новият му обект в София да бъде изграден с площ от 5000 кв.м. Допълнително обаче „Роси“ закупи още 2 дка. След тази инвестиция застроената площ на новия магазин на фирмата в София ще бъде 5500 кв. м., а разгърната му площ – 8 000 кв. м. На практика това ще е най-големият шоурум на „Роси“ в страната.

През последните години собствениците на фирмата предприеха редица инвестиции във връзка с разширението на производството, складовата площ и магазините си.
Основното производство на „Роси“ е в Чирпан. Преди месец компанията закупи на търг допълнително 20 дка, които са в процес на промяна на регулация. Желанието на собственика е да изгради още 6000 – 8000 дка складова площ и да разшири административните си и производствени площи. За планираното разширение „Роси“ предвижда инвестиция от 5 млн. лева. Планираме през следващата година да започнем строителните работи по разширението в Чирпан “, казва Колев.

Направените инвестиции в Чирпан дават възможност „Роси“ да прехвърли изцяло логистиката на фирмата си там. В производствената си база в Чирпан фирмата има три цеха – за ламиниране и производство на плоскости за мебели, кухненски плотове и материали и за врати – каси и первази.

Коментари към новината

Още новини от Икономика