Новини от област Стара Загора и България

Среща между бизнеса и кадрите на пазара на труда организира Община Нова Загора

927 12/09/2023 08:43 Общество България
Среща между бизнеса и кадрите на пазара на труда организира Община Нова Загора
Divident.€U Divident.€U

На 12 септември от 15.30 часа в официалната зала на Общинския съвет на Нова Загора ще се състои дискусия „Работа за хората. Нова Загора, нов модел“.
Тя е отворена за всички, които имат идеи и предложения, включително и ще се излъчва директно на официалната страница на съвета във Фейсбук, където също ще може гражданите да дават предложения и да коментират.

Целта на дискусията е да позиционира Общината като модератор в процеса между работодатели и кадрите на пазара на труда. Бизнесът на Нова Загора ще даде предложения как може да се подобри средата, както и какви механизми са подходящи за малкия и средния бизнес, за да получи повече достъп до вътрешните и външните пазари. Тема на разговор ще бъде и развитието на кадрите в процеса на работа.

На форума ще присъстват представители на предприемачите в Нова Загора, ръководството на индустриална зона „Загоре“, гр. Стара Загора, екипът на Бюрото по труда, директори на училища, представители на малкия и среден бизнес. Ще се радвам на присъствието и на родители, ученици и граждани.

 

Коментари към новината

Още новини от Общество