Новини от област Стара Загора и България

Кметът на Нова Загора глоби мъж, затрупал улица с отпадъци, за да дразни съседите

1475 05/09/2023 18:02 Общество България
Кметът на Нова Загора глоби мъж, затрупал улица с отпадъци, за да дразни съседите
Алекс СОТИРОВА Алекс СОТИРОВА

Акт за изхвърлен огромен куп отпадъци върху улично платно в Нова Загора наложи кметът Галя Захариева. Тя е реагирала на пост в социалните мрежи, публикуван от @Radostina Ivanova.

Отпадъците били изхвърлени нарочно от гражданин, живеещ на улица "Поручик Христо Донев". Той обяснил пред Галя Захариева и пристигналия полицейски екип, че поставил отпадъците по средата на улицата, защото бил ядосан, че съседите му трупали боклуците си пред неговия дом.

"Подобно поведение е недопустимо. Разговарях с живущите на улицата, за това, че всеки от нас е отговорен, за да е чисто", коментира кметът на Нова Загора. До дни общината ще постави и контейнер в района за отпадъци, тъй като съдовете за смет пред домовете, според живеещите на тази улица, не били достатъчни.

За проблема на ул. „Поручик Христо Донев“ не е подаден сигнал до Общината. "Напомням, че това е един от най-бързите начини моят екип да се информира и да реши казус по официален път, а не да се разпитват и да се разчита на работещите на терен, които нямат необходимите правомощия", каза Галя Захариева.

Коментари към новината

Още новини от Общество