Новини от област Стара Загора и България

Областният управител на Стара Загора спря местенето на избирателна секция в Гурково

Ива Радева
Областният управител на Стара Загора спря местенето на избирателна секция в Гурково
Divident.€U Divident.€U

Областният управител на Стара Загора Ива Радева определи като незаконосъобразна заповедта на кмета на община Гурково, с която избирателна секция от центъра на града се премества в ромската махала. Срещу това му действие се обявиха 7 партии, които подадоха жалба в Областна администрация Стара Загора.

Областният управител отмени кметската заповед № 3-273/ 29.08.2023 г. и указва кметът Мариан Цонев да определи друго помещение на секция №24370000, а не в младежкия клуб в ромската махала - квартал „Лозенец-Юг“, на ул. „Латинка“ №13А. Традиционно въпросната секция се е намирала в сградата на СУ „Христо Смирненски“.

Общинските ръководства на БСП, ГЕРБ, „Продължаваме Промяната“, „Възраждане“, ИТН, ДБ и ВМРО написаха до областния управител, че се притесняват от възпрепятстване по всякакъв начин гласуването от страна на българските граждани и данъкоплатци в полза на контролиран и платен вот. "Очаква се членовете на СИК, застъпници, упълномощени представители на партии и наблюдатели да имат проблеми от същото естество" - пише в жалбата им.

Заповедта на кмета е № 3-273/ 29.08.2023 г., жалбата до областния управител на област Стара Загора е внесена на 30.08.2023 г. с номер АК-02-10 - [19]. Решението на областния управител е АК -02- ИК -РЕШ-1.

Информацията е от партиите, подали жалбата.

 

Коментари към новината

Още новини от Политика