Новини от област Стара Загора и България

Кандидатът за кмет на БСП - Стара Загора е проф. Иван Върляков

Кандидатът за кмет на БСП - Стара Загора е проф. Иван Върляков
Алекс СОТИРОВА Алекс СОТИРОВА

Номинацията за кмет на Стара Загора на дългогодишния преподавател в Тракийския университет, учен и председател на РАО "Тракия", проф. Иван Върляков събра най-голяма подкрепа по време на проведената днес общинска конференция на БСП в Стара Загора.

Социалистите обсъждаха четири номинации, между които беше и тази на настоящия депутат и бивш социален министър Георги Гьоков, но той си направи самоотвод.

Проф. Иван Върляков влиза в битката за кметския стол на Стара Загора и в същото време ще бъде водач на листата с кандидати за общински съветници на Коалиция за България. На второ място в листата е поставена адвокат Велина Атанасова, общинският лидер на БСП в Града на липите.

Проф. Иван Върляков се явява за втори път като кандидат за кмет на Стара Загора. За първи път той направи това на предишните редовни избори през 2019 година. Прогнозата на проф. Върляков е, че балотаж с негово участие ще реши кой ще бъде кметът на Стара Загора на предстоящите избори за местна власт на 29 октомври. Той е убеден, че този път БСП ще има повече от 7 общински съветници. Конференцията на БСП реши да издижгне и кандидати за кметове на 10 села от Старозагорска община, а в други 3 ще подкрепят независими кандидатури.

Коментари към новината

Още новини от Политика