Новини от област Стара Загора и България

Неястотите около собствеността на язовир Копринка обсъдиха кметът на Казанлък и новият областен управител

Неястотите около собствеността на язовир Копринка обсъдиха кметът на Казанлък и новият областен управител
Divident.€U Divident.€U

Кметът на Казанлък Галина Стоянова проведе първа среща с новия областен управител на Стара Загора Ива Радева. На нея бяха обсъдени сериозни теми от дневния ред на общината.

Стоянова благодари за светкавичната реакция за пожара край Казанлък през август месец и обявеното частично бедствено положение от Ива Радева. Тя коментира, че август е бил неспокоен от тази гледна точка, защото са регистрирани близо 800 пожара на територията на областта.

Във връзка с изграждането на нов път, от стария между Казанлък и язовир „Копринка“, кметът на Казанлък съобщи, че администрацията е на финала на процедурата по „изваждането“ на няколко имота в района от фонда на Горското стопанство и промяна на статута им от държавна – в общинска собственост.

Участниците в срещата обсъдиха неяснотите около собствеността на язовир „Копринка“, защото това затруднява неговото стопанисване. Кметът на Казанлък посочи, че неизвестни има и около регулирането на територията около самия воден терен, в т.нар. „чашка“.

Екипът на Галина Стоянова заяви пълна готовност за следващ програмен период по европейско финансиране, с разработени всички най-важни проекти за развитието на общината за следващите седем години.

В разговорите бяха обсъдени и различните възможности за стопаниване и развитие на паметника на връх Бузлуджа.

 

Коментари към новината

Още новини от Общество