Новини от област Стара Загора и България

В Пловдив

"Парченце от луната" е първо представление във Фестивала "Двама са малко - трима са много"

630 30/08/2023 17:07 Култура Сцени
Парченце от луната е първо представление във  Фестивала Двама са малко - трима са много
Divident.€U Divident.€U

Най- новият детски спектакъл на Кукления театър в Стара Загора „Парченце от луната“ е първото представление, с което ще започне конкурсната програма на юбилейното 25- то издание на Фестивала „Двама са малко - трима са много“ в Пловдив. Международният куклено-театрален фестивал е организиран от СНЦ „Двама са малко- трима са много“ и Държавния куклен театър – Пловдив с финансовата подкрепа на Министерството на културата, Община Пловдив и Национален фонд „Култура“
Тази година от 1-ви до 6-ти септември ще се проведе 25-тото му издание, в което са включени едни от най- добрите куклени спектакли за деца и възрастни от страната и чужбина.

Кукленият театър в Стара Загора ще открие конкурсната програма в 11.45 на 1 септември /петък/ на основната сцена на фестивала с един от най- красивите си спектакли за деца – „Парченце от луната“. Автор и режисьор е Анна- Валерия Гостанян, сценографията е на Наталия Гочева, композитор е Пламен Петков, участват: Биляна Райнова, Мария Джойкева и Любомир Желев.

Спектакълът е нов вид за актьорите, действието се развива на скейт площадка, с въздушна акробатика и рок музика. В него има шантава, но мъдра луна и важни уроци за големи и за малки. Уроците, които трябва да преговорим: човек често пренебрегва най- близките си хора, които го обичат истински, заради нещо илюзорно и още: няма невъзможни неща.

Успех на „Парченце от луната“ в Пловдив!

 

 

Коментари към новината

Още новини от Култура