Новини от област Стара Загора и България

В Стара Загора:

Новата детска градина „Липа“ набира малчугани за втора и трета възрастови групи

Новата детска градина  Липа  набира малчугани за втора и трета възрастови групи
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

Новата детска градина „Липа“ в Стара Загора отваря врати официално след броени дни. Тя се намира в централна градска част, зад Енергото. Дворът , сградата и оборудването в нея са напълно готови и очакват малчуганите, установи репортерската ни проверка.
Малките старозагорчета ще се радват на модерен физкултурен салон и зали за занимания. Раздвижена обстановка, отговаряща на най-новите изисквания за отглеждане и възпитание в тази възраст ще радва децата и родителите им. Дворът също е просторен и оборудван с безопасни и красиви уреди за игра.

„Капацитетът на детското заведение е 80 деца, разпределени в три групи. Местата в първа възрастова група са вече запълнени. Приемат се желаещи за втора и трета възрастова група“, съобщи за Divident.EU зам.-кметът на Община Стара Загора Надежда Чакърова.
Тя напомня, че приемът в детските заведения на Стара Загора става чрез подаване на заявление по електронен път – чрез електронната система на детските градини.

Новата детска градина е в район център на Стара Загора, който е най-голям. В нея могат да кандидатстват всички малчугани, които живеят в централната градска част.
В Стара Загора няма недостиг на места в детските градини и ясли, съобщават от общината. Удовлетворяват се желанията на всички родители. Понякога се налага пренасочване на детето към съседна детска градина. С новото детско заведение ще се балансира предлагането на места в централната градска част.

Удовлетворяват се и желанията на родителите, които искат децата им да посещават ясла. За предстоящото класиране за детските ясли на Стара Загора, което ще стане на 4 септември има свободни за класиране 449 места, казва Надежда Чакърова.
Детска градина „Липа“ е изградена със средства по Програмата за изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, градини и училища към Министерство на образованието. Инвестицията в новото детско заведение е в размер на 2,2 млн.лева.
Предишната детска градина, открита в Стара Загора е ДГ „Камбанка“ /до МВР/. Тя отвори врати през 2014 г.

Коментари към новината

Още новини от Образование