Новини от област Стара Загора и България

Прокуратурата с ново обвинение по случая Дебора - за двустепенна средна телесна повреда (ВИДЕО)

Divident.€U Divident.€U

Екипът от наблюдаващи прокурори по делото за нарязаната с макетен нож Дебора ще внесат в рамките на тази работна седмица ново обвинение срещу Георги Георгиев. То е за принуда, като визира насилственото остригване на косата на пострадалата млада жена, което е било извършено заедно с упражнена сила - удар с юмрук по лицето на жертвата. Това обявиха на брифинг пред журналисти в Стара Загора районният прокурор Таня Димитрова и колегата й Десислава Калайджиева.

Така по предишните обвинения Георги Георгиев може да получи следните наказания - за заплаха за убийство - до 6 години затвор, за принудително отрязване на косата на жертвата - до 6 години затвор, за нанесена двустеппенна средна телесна повреда, която включва и други квалифициращи признаци, наказанието може да бъде от 2 до 10 години затвор. Става дума за нанесена черепно-мозъчна травма, мозъчен оток, лека мозъчна контузия, която е довела до временно разстройство на здравето и опасност за живота, както и втора средна телесна повреда - обезобразяване, с множество порезни рани по лицето и тялото на пострадалата", допълниха от обвинението.

Дали и как ще обедини наказанията по различните обвинения, ще реши съдът, обясни прокурор Калайджиева.

От брифинга стана ясно още, че предстои нов разпит на обвиняемото лице. Прокурорите отказаха да разкрият повече подробности от резултата на съдемномедицинските експертизи и къде са открити макетния нож и маската на насилника.

Вижте повече във видеото от брифинга.

Коментари към новината

Още новини от Закон и ред