Новини от област Стара Загора и България

Ден на миньора

Започнаха празничните събития по случай Деня на миньора

10399 16/08/2023 17:50 Икономика Енергетика
Започнаха празничните събития по случай Деня на миньора
Divident.€U Divident.€U

Миньори-ветерани посетиха „Мини Марица-изток“ ЕАД

Празничните събития, посветени на Деня на миньора започнаха с посещение на представителите на Клуба на миньорите-ветерани гр. Стара Загора в рудник „Трояново-1“. Вълнуващите срещи започнаха с управителя на рудника инж. Милен Манов, който посрещна бившите си колеги на промплощадката и показа ретроспективната изложба за дългогодишното развитие на рудника. Ветераните си спомниха трудовите делници, първите машини, на които някои от тях са работили, ритъма на всекидневната работа, свързана с добиването на въглища и използването им за производство на електроенергия.

След емоционалното начало на деня, миньорите-ветерани имаха възможността да видят добивния участък, откривните хоризонти и багер SRs 4000.
Развълнуваните бивши служители на дружеството споделиха своите впечатления с изпълнителният директор на „Мини Марица-изток“ ЕАД инж. Илза Чинкова и заместник изпълнителния директор инж. Иван Арсениев в административната сграда на Управлението.
Инж. Чинкова поздрави гостите с Деня на миньора и сподели радостта си, че настоящи и бивши служители празнуват заедно и че всички носят в сърцето си „Мини Марица-изток“. Тя им благодари за годините неуморен труд, за приноса им за настоящите добри резултати на дружеството.

Председателят на Клуба – Кирил Йорданов благодари на ръководството на дружеството за възможността да се върнат на старите си работни места, за продължаването на добрите традиции и за отношението към тях – живата история на „Мини Марица-изток“ ЕАД.
Утре предстои Ден на отворените врати, в който гостите ще имат възможността да посетят рудник "Трояново -1" , рудник "Трояново - север" и рудник " Трояново -3", както и управлението на "Мини Марица-изток".

Коментари към новината

Още новини от Икономика