Новини от област Стара Загора и България

Започна подготовката за местните избори в Стара Загора

Започна подготовката за местните избори в Стара Загора
Divident.€U Divident.€U

Подготовката за местните избори в Старозагорски регион вече е в ход. На 24 август ще се проведат консултации при кмета Живко Тодоров за формиране на общинската избирателна комисия, съобщи за радио Стара Загора секретарят на община Стора Загора Делян Иванов. Той допълни, че членовете на Общинската избирателна комисия ще бъдат 13.

Днес се проведоха консултации за състава на общинската избирателна комисия в Казанлък.
На местните избори на 29 октомври ще бъдат излъчени 51 общински съветници в Стара Загора. Броят на мандатите остава без промяна, тъй като населението на община Стара Загора е 173 276 души, регистрирани по постоянен адрес.

Предстои да се образуват избирателни секции. Очаква се на тези избори да има 1 избирателна секция повече в общината, защото на територията на кв. Железник са констатирани около 5 секции с над 1000 избиратели. Разликата над 1000 души е прехвърлена в отделна секция. По тази причина секционните избирателни комисии в община Стара Загора  за изборите ще бъдат 212 – от тях 205 на територията на града и населените места в общината, 4 специални, както и 3 подвижни избирателни комисии.
В 36 населени места в Старозагорска община ще се проведат избори. Те имат население от над 100 души с постоянен адрес.
В останалите селища се назначава кметски наместник.

Коментари към новината

Още новини от Политика