Новини от област Стара Загора и България

В Стара Загора

Откриха обновения магазин „Лимец“ с промоция на италиански и български деликатеси и вина

11315 16/08/2023 13:00 Икономика Финанси
Съдържание от Брадърс Комерс Съдържание от "Брадърс Комерс"

Един различен магазин за пресни хранителни продукти с високо качество отвори врати на 16 август в самото сърце на Стара Загора. Това е добре познатият магазин „Лимец“, позициониран на Централния пазар до бариерата, който посреща клиентите си с напълно обновена визия и много по-широк асортимент от български и италиански храни, вина, подправки и деликатеси, на чувствително по-изгодни цени.

Специален гост на откриването беше известният преподавател шеф готвач и сомелиер Маурицио Ферери, който доставя голяма част от храните и вината в магазин "Лимец" директно от Италия на много добри цени. Г-н Фефери лично почерпи първите клиенти на магазин"Лимец" с приготвен в Италия блат за пинза с квас, гарниран с прошуто, моцарела и чери домати. Готовите блатове за пица от Италия са новия хит, внасян от "Брадърс Комерс" за ресторантите в България, които можете да си купите от магазин "Лимец".

Магазин „Лимец“ несъмнено ще се превърне в предпочитано място за хората, които досега саГеорги Георгиев и Маурицио Ферери пътували до други градове, за да се хранят здравословно и вкусно, убедени са основателите на търговска компания „Брадърс Комерс“ Георги и Теньо Георгиеви, които работят с много любов и фантазия върху новия си проект.

Така например в магазин „Лимец“ клиентите могат да си купуват прясно смлян пред тях насипен лимец с гарантиран български произход от най-високо качество. Тази възможност дава инсталираната в магазина професионална мелница, която щади лимеца при смилането, запазвайки всичките му ценни качества.

В магазин „Лимец“ клиентите ще открият впечатляващо разнообразие от био и здравословни храни, но на чувствително по-изгодни цени, отколкото в специализираните магазини. Много от висококачествените храни тук, също като лимеца, се предлагат насипно, което позволява на клиентите да си купят само толкова, колкото им е необходимо и то на много по-ниска цена, отколкото са пакетираните храни.

Наистина е удивително, че в магазин „Лимец“ ще откриете 30 вида насипен висококачествен ориз! „При нас оризите идват директно от оризарните, няма начупеност и при много малка част от тях има омасляване. Това са натурални, необработени с препарати сортове ориз, с които не е препоръчително да се презапасявате, защото с времето могат да завъдят гъгрици“, предупреждава Георги Георгиев.

Сред сортовете ориз има басмати, агорио, балдо, маргарит, бели оризи, кафяв, черен, императорски ориз и много други. Обучените консултант-продавачи любезно ще ви обяснят кой вид ориз за какво е предназначен и как се комбинира с другите видове – за месо, за зеленчуци, за суши, за готвене и така нататък.

Някои от видовете ориз в магазин „Лимец“ се внасят директно от оризарни в Италия. Пресни са и на много атрактивни цени, защото не са натоварени с маркетинг, опаковки и дистрибуция.

Тук почитателите на оригинални италиански колбаси и деликатесни меса ще открият огромно разнообразие от вакумирани салами – „Милано“, „Наполи“, „Панчета“, „Форкета“, „Мортадела с шамфъстък“, „Салчичоне“, „Чоризо“, също биволска моцарела, бурата, пармеджано на едни от най-добрите производители на много атрактивни цени.

Магазин „Лимец“ ще събере в себе си деликатесни, здравословни и био продукти, които и сега и се продават във веригата ни магазини „Крес“, но заради големия поток от клиенти, пазаруващи предимно пресни меса и колбаси, остават трудно откриваеми, казва Георги Георгиев.

Ръчно приготвено оригинално кафе от ИталияВ магазин „Лимец“ се продават и всички видове подправки, като най-популярните също се предлагат насипно – черен и червен пипер, кимион, чубрица, и други. „Това са подправки от най-висок клас, с които работят едни от най-добрите специалисти и месокомбинати“, подчертава Георги Георгиев.

Ако сте любители на италианската кухня, тук ще откриете царството на макаронените изделия от твърда и мека пшеница. Можете да си купите различни видове оригинална паста, отново в насипно състояние, включително безглутенова паста или пълнозърнеста паста, с гарантирано качество и произход от Италия.

Непременно пробвайте пресните италински блатове за пица с бавна ферментация, които не е нужно да стоят в хладилно помещение. С тях можете да приготвите класическа пица или италианския деликатес Пинса Романа, която е древна, по-здравословна и по-лесно смилаема версия на класическата неаполитанска пица. Заради твърдата пшеница и дългата ферментация с мая и квас, Пинса Романа никога не създава чувство на тежест в корема. „За пет минути получавате продукт, който иначе изисква над два дни работа“, посочва Георги Георгиев.

Ако пък въздишате по юфката на баба си, в магазин „Лимец“ ще ви предложат чудесна насипна българска юфка от малък роден производител, която клиентите вече много харесват.

Братя Георгиеви планират да сложат в обновения магазин удобни хладилни витрини, в които клиентите ще откриват различни прясно охладени храни от Италия и замразени деликатесни меса от най-висок клас.

Маурицио Ферери представя прекрасно просеко розеМагазин „Лимец“ ще предлага и богата колекция от оригинални италиански вина от Сицилия до Тоскана, които иначе може да се опитат само в изисканите ресторанти. При откриването на магазина на 16 август сутринта те бяха представени лично от техния вносител шеф Маурицио Ферери, който освен майстор на италианската кухня, е професор сомелиер и обучител.

Магазин „Лимец“ ще ви изненада и с оригинални био сладка от Родопите, включително с нашумелия концентрат от глухарче.

„Ние сме компания, която работи на едро и снабдяваме с тези стоки ресторантите, но решихме, че е хубаво да има едно място, в което продуктите да бъдат достъпни и за клиентите на дребно“, обясни Георги Георгиев.

Откриването на магазин „Лимец“ на 16 август започна в 9 часа с интересни промоции, които ще се превърнат в традиция и занапред.

Точният адрес на магазин "Лимец" е на ул. Пазарска“15, до бариерата на централния пазар в Стара Загора, телефон 0882 72 22 03. Работното му време: от понеделник до петък от 8:00 – 18:00 часа и в събота от 8:00 до 17 часа.

Коментари към новината

Още новини от Икономика