Новини от област Стара Загора и България

След отвод на съдебните лекари от УМБАЛ "Проф. д-р Ст. Киркович"

Съдебни лекари извън Стара Загора поемат съдебномедицинската експертиза за Дебора

Съдебни лекари извън Стара Загора поемат съдебномедицинската експертиза за Дебора
Алекс СОТИРОВА Алекс СОТИРОВА

Комплекстаната петорна съдебномедицинска експертиза по случая с нарязаната с макетен нож 18-годишна Дебора Михайлова се извършва от съдебни лекари - вещи лица, които живеят и работят в друг район на страната, а не в Стара Загора. Причината е, че два дни, след като на 29 юли експертизата е била възложена на екип от съдебни медици от УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“, на 31 юли те са депозирали отвод по досъдебното производство. На следващия ден - 1 август, директорът на лечебното заведение проф. д-р Йовчо Йовчев обяви, че прекратява трудовия договор на съдебния лекар д-р Теодор Стаматов, изготвил съдебната експертиза на Дебора след приематено й в отделението по "Неврохирургия".

Изготвянето на комплексната съдебномедицинска експертиза е възложено на вещи лица от друг съдебен район. В нея са включени вещи лица - съдебни медици, неврохирург, както и лекари по лицево-челюстна хирургия и хирург.

С постановление на наблюдаващия прокурор по делото е назначена и комплексна психолого-психиатрична експертиза на пострадалата Дебора Михайлова.

Двете експертизи ще бъдат изготвени по досъдебно производство на Районна прокуратура-Стара Загора, по което като обвиняем е привлечен Георги Георгиев, на 26 г. – за нанасяне на средна телесна повреда на 18-годишната жена – престъпление по чл. 129, ал. 1, вр. ал. 2 от Наказателния кодекс.

Георги Георгиев все още е с взета от Районен съд - Стара Загора мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Коментари към новината

Още новини от Закон и ред