Новини от област Стара Загора и България

Прокурори се самосезираха след клип на миска за още стригани и бити момичета

Divident.€U Divident.€U

Шокиращи разкрития на Мис Стара Загора 2018 Божидара Овчарова във видеоклип, публикуван първоначално в Тик-Ток, хвърлят нова светлина върху случая с нарязаната и обезобразена 18-годишна Дебора Михайлова, заради която цяла България излезе на протест. Във видеото си Божидара Овчарова твърди, че това далеч не е първия случай на нарязана и остригана млада жена в Стара Загора. Според нея това е манталитет, битуващ в средите на момчета като обвиняемия Георги Николаев Георгиев от много години.

Вероятно клипът на Божидара Овчарова е причината Районна прокуратура в Стара Загора днес да се самосезира за упражняване на насилие върху жени назад във времето. В съобщението на РайоннаБожидара Овчарова с короната на Мис Стара Загора през 2018 г. прокуратура - Стара Загора не се посочва видеото на Божидара Овчарова, но от текста става ясно, че от ОД на МВР - Стара Загора ще се изиска справка дали в масивите им има подадена информация за подобни случаи от от 2015 г. до настоящия момент. В клипа си Божидара Овчарова посочва, че още от 2015 година започва практиката за малтретиране на млади жени по начина, по който е била нарязана и остригана Дебора Михайлова.

Ето какво точно пише в съобщението до медиите от Районна прокуратура - Стара Загора:

"Районна прокуратура-Стара Загора се самосезира по публикации в медии с твърдения за упражнено насилие над жени в гр. Стара Загора. Наблюдаващият прокурор е разпоредил извършването на проверка от органите на ОД на МВР - гр. Стара Загора.

Указано е да се снемат обяснения по обстоятелствата, касаещи посочените в публикациите посегателства, да се конкретизира времево и с точна фактология къде и какво се е случвало и по отношение на кого. В тази връзка ще бъде изискана справка от ОД на МВР – Стара Загора относно това дали има такава подадена информация в масивите на МВР за периода от 2015 г. до настоящия момент.

Ще се изиска и справка от органите на полицията, от която да е видно извършвани ли са проверки на заведенията в град Стара Загора, с работно време след 23 часа, и дали са констатирани нарушения. Ще се изяснява още дали са правени проверки на лицата, работещи като охранители в заведенията, и има ли нарушения на изискванията при тяхното назначаване на работа, както и в тази връзка дали са били сигнализирани Инспекция по труда, НАП или други държавни институции.

Разпоредено е проверката да се извърши в най-кратки срокове."

В клипа Божидара Овчарова разказва, че най-често момичетата са жертва на изнудване с голи снимки, разпространявани в Телеграм канали. Според нея в годините назад има много други момичета, които са били изнудвани, бити и стригани, подобно на последния случай с Дебора Михайлова, за разлика от тях, който получи голяма обществена гласност.

Гледайте видеото на Божидара Овчарова, като кликнете върху основната снимка на публикацията.

Коментари към новината

Още новини от Закон и ред