Новини от област Стара Загора и България

Три вида наркотици откриха криминалисти при акция в Казанлък и Стара Загора

Три вида наркотици откриха криминалисти при акция в Казанлък и Стара Загора
Divident.€U Divident.€U

За два дни криминалисти от полицейските управления в Стара Загора и Казанлък откриха три вида наркотици наркотици и валута на адреси в двата града.

На 27 юли криминалисти са извършили проверка на жилище в Стара Загора, с което живеел 29-годишен мъж. Открити и иззети са пакетче, съдържащо бяло кристалообразно вещество, пликчета, с намираща се в тях суха зелена тревиста маса, полиетиленов плик, съдържащ синьо хапче.

От изготвената експертиза е станало ясно, че веществата са метамфетамин с тегло 0,51 грама, марихуана с тегло 388 грама, а синьото хапче представлява метилендиоксиметамфетамин (мдма, екстази).

Мъжът е задържан за срок до 24 часа. В Първо РУ-Стара Загора е образувано бързо производство по чл.354а, ал.3, т.1 от НК.

На следващия ден криминалисти от РУ-Казанлък извършват проверка на адрес в Казанлък, обитаван от 37-годишен мъж, където е изтърпявал наложена му мярка за неотклонение "домашен арест".

Установени и иззети са банкноти наподобяващи английски паунди с номинал от 20 и 50 паунда, старинна монета с неустановен произход и вид, малка електронна везна, стъклено шишенце и две полиетиленови опаковки, всички съдържащи бяло кристалообразно вещество, както и приспособление за пушене тип - лула също съдържащо бяло кристалообразно вещество.

Изготвената експертиза показва, че част от обектите представляват наркотично вещество - метамфетамин. Образувано е досъдебно производство по чл.354а, ал.1 от НК под ръковоството на Окръжна прокуратура-Стара Загора. Мъжът е задържан за срок до 72 часа. Работата по случая продължава.

Коментари към новината

Още новини от Закон и ред