Новини от област Стара Загора и България

Прокуратурата арестува заподозрения с макетното ножче при опит да напусне Стара Загора

Прокуратурата арестува заподозрения с макетното ножче при опит да напусне Стара Загора
Divident.€U Divident.€U

Заподозреният за жестокото нарязване с макетно ножче на 18-годишна жена Георги Георгиев е бил задържан тази сутрин на един от изходите на Стара Загора при опит да напусне града с автомобил. Това съобщиха от прокууратурата в Пловдив.

Задържането е станало в 7,30 часа тази сутрин. Господинов ще бъде задържан за 72 часа по обвинение, че в периода между 24 и 25 юни тази година в Стара Загора се заканил с убийство на 18-годишната Д.М. На два пъти той изпратил текстови съобщения за закана с убийство чрез интернет приложение.

Разпитани са свидетели и са събрани писмени доказателства. Наблюдаващият прокурор е постановил и мярка "забрана на лицето да напуска територията на България".

Георги Георгиев е опитал да се укрие, но е бил задържан от полицейски служители от ОД на МВР - Стара Загора тази сутрин.

Георгиев е осъждан за нанасяне на телесна повреда по хулигански подбуди. Предстои Районна прокуратура – Стара Загора да внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража" спрямо Г.Г.

Задържането на предполагаемия извършител се случи след като в социалните мрежи се изля лавина от възмущение срещу нанесените травми и решението на Окръжен съд - Стара Загора да отмени мярката "задържане под стража" спрямо заподозрения. В понедлник от 18 часа в цялата страна граждани готвят протести пред съдебните палати.

Районна прокуратура в Стара Загора вчера създаде по спешност екип от наблюдаващи прокурори, които предприеха незабавни действия за промяна на мярката за неотклонение на предполагаемия извършител на престъплението.

Днес в ранния следобед брифинг по случая в Стара Загора ще дадат Дичо Атанасов, окръжен прокурор, Таня Димитрова, районен прокурор, Лазар Христов, директор на ОД на МВР-Стара Загора и наблюдаващ прокурор.

Коментари към новината

Още новини от Закон и ред