Новини от област Стара Загора и България

Гняв в Стара Загора срещу насилника с макетното ножче, над 8000 се готвят за протест

Гняв в Стара Загора срещу насилника с макетното ножче, над 8000 се готвят за протест
Автор: Стоян СТРАТИЕВ Автор: Стоян СТРАТИЕВ

Фейсбук протестно събитие набира гняв срещу насилника с макетното ножче в Стара Загора. Само за няколко часа призивът за национално протестно шествие събра над 8000 души. Голямата част от тях са заявили, че „имат интерес“ да се включат в шествие пред съдебната палата в Стара Загора или в други градове от страната, а близо 1200 директно са натиснали бутона „Ще присъствам“.

Събитието е създадено като „Национално шествие в подкрепа на момичето, пострадало от маниака с макетното ножче“ от старозагорката Elly Venkova, която написа в личния си ФБ профил следното:

„Посегателството е на местно момиче, но проблемът е национален. Затова призовавам и хората от другите градове, който има желание, който приема лично случилото се и иска справедлива присъда за такъв тип престъпления, излезте пред Съдебната палата и във вашия град. Нека има гласност, нека направим каквото можем, за да спасим нечия друга дъщеря от същата съдба.

Шествието в Стара Загора ще започне в 18 часа в понеделник и ще се движи от Съдебната палата в посока общината.

Събитието е споделил на стената си и кметът на Стара Загора Живко Тодоров, който обяви, че ще се включи в него като написа следното:

"Пълна подкрепа за пострадалото момиче! Крайно време е като общество да се противопоставим на насилието и агресията, които ни заобикалят.

Липса на възпитание, култура, морал, криворазбран национализъм! Стига толкова! Като граждани трябва да покажем, че между нас няма място за подобни прояви!

Призовавам всички старозагорци в понеделник в 18 ч. да изразим своята позиция"!

Живко Тодоров определи като скандално съдебното решение на Окръжен съд Стара Загора да отмени прокурорската заповед за „задържане под стража“на сочения за извършител Галин Господинов.

Очаква се граждани да излязат на протест пред съдебните палати и в други градове на страната.

Припомняме случая: Изверг обезобрази и обръсна главата на 18-годишно момиче в Стара Загора

Коментари към новината

Още новини от Общество