Новини от област Стара Загора и България

Загиналият пилот край Раднево е бил на 70 години с много опит в летенето

Загиналият пилот край Раднево е бил на 70 години с много опит в летенето
Divident.€U Divident.€U

Загиналият вчера пилот при катастрофа със селскостопански самолет край радневското село Землен е бил на 70-годишна възраст и с изключително голям опит в летенето - над 30 години. Това разкриха от Окръжна прокуратура Стара Загора, която наблюдава досъдебно производство по случая.

Установено е, че пилотът Е.А. е излетял със селскостопански самолет М18 "Дромлер" малко след 6 часа сутринта на 26 юли, за да извърши обработка на оризови насаждения по въздух. Около 6,15 ч. - само 5-6 минути след излитането, самолетът е паднал, а пилотът е загинал на място.

В 6,27 ч. неговият син, който е бил на местопроизшествието, е подал сигнала на телефон 112 и на място са пристигнали полицейски екипи, както и следовател от Националната следствена служба.

По досъдебното производство са извършени оглед на местопроизшествие, разпити на свидетели, назначени са съдебномедицинска и химическа експертизи, като предстои да бъде назначена и техническа експертиза.

Делото се води под надзора на Окръжна прокуратура – Стара Загора, като действията по разследването се извършват от следовател от Националната следствена служба.

Снимка: Иван Янев, БГНЕС

Още по темата: Малък самолет катастрофира в ято птици край Раднево

 

Коментари към новината

Още новини от Закон и ред