Новини от област Стара Загора и България

Дигитални услуги изцяло онлайн от Електроразпределение Юг

1069 25/07/2023 10:22 Икономика Бизнес
Дигитални услуги изцяло онлайн от Електроразпределение Юг
Съдържание от EVN Съдържание от EVN

Ново присъединяване към мрежата вече се извършва изцяло онлайн

Уеб портал на оператора на електроразпределителната мрежа в Югоизточна България - Електроразпределение Юг (ЕР Юг), предлага сигурен, бърз и лесен достъп до онлайн услуги по една от основните мрежови дейности - ново присъединяване към мрежата.

Онлайн порталът на сайта на ЕР Юг - www.elyug.bg дава възможност на физически и юридически лица да извършват изцяло дигитално процеса по ново присъединяване на техен обект към мрежата на ЕР Юг. На всеки един етап от процедурата – проучване, съгласуване, договор за присъединяване, достъп до мрежата – клиентите могат да проследят статуса на заявката, както и да добавят необходими документи.

В допълнение в портала клиентите могат да извършват електронно подписване на договор, да проследят историята на своите активности, да заплатят онлайн отворени задължения към ЕР Юг и др.

Потребителите на електрическа енергия могат да заявяват онлайн и присъединяване на временни преместваеми обекти.

ЕР Юг предоставя и онлайн услуги, свързани с устройствено планиране – данни за изработване на ПУП, съгласуване на задание за ПУП или съгласуване на ПУП.

С дигиталните услуги на ЕР Юг се намалява времето за обработка и административната работа, не се налага посещение на място в офис на дружеството.

Онлайн заявката се осъществява чрез попълване на формуляр в портала след еднократна регистрация.

Повече за онлайн услугите на ЕР Юг – на www.elyug.bg

Коментари към новината

Още новини от Икономика