Новини от област Стара Загора и България

„Мини Марица-изток“ бе домакин на първа по рода си среща на минния бранш

Мини Марица-изток  бе домакин на първа по рода си среща на минния бранш
Divident.€U Divident.€U

Мини Марица-изток“ ЕАД бе домакин на първата по рода си среща между представителите на минния бранш в България. По инициатива на Научно-техническия съюз по минно дело, геология и металургия (НТС МДГМ) изпълнителните директори, ръководители и експерти от „Асарел-Медет“ АД, „Елаците-Мед“ АД, НТС МДГМ и Българска академия на науките, посетиха най-голямото българско въгледобивно дружество.

Гостите бяха посрещнати от заместник-изпълнителния директор на „Мини Марица –изток“ инж. Димитър Чолаков, който ги запозна с производствените процеси, технологичните линии за транспорт на въглища и откривка, тежкото минно оборудване. Бяха зададени многобройни въпроси и бе проявен голям интерес към технологията и техниката в работния процес.

Представителите на двете най-големи дружества „Асарел-Медет“ АД и „Елаците-Мед“ АД останаха впечатления от организацията на работа и от отговорното отношение на мениджърския екип и служителите на дружеството, както и удовлетворени от видяното на място, от мащабите и резултатите от постигнатото. След посещението в рудниците, гостите и домакините проведоха работна среща, на която обсъдиха възможностите за взаимно сътрудничество.

От името на Съюза, д-р Кремена Деделянова- председател и инж. Щерьо Щерев – зам.-председател изразиха своята благодарност за гостоприемството и за възможността да посетят „Мини Марица-изток“ ЕАД, тъй като повечето от присъстващите за първи път са на източно-маришка територията. Инж. Щерев сподели, че инициативата е с цел да се опознаят ръководствата на различните дружества – членове на Българската минно-геоложка камара, да са обединени в усилията си, за да са успешни в решаването на проблемите.

Всички участници в тази първа по рода си среща изразиха мнение, че такива срещи са изключително полезни и трябва да се превърнат в традиция и добра практика за подкрепа и изработване на общи позиции.
Мениджърският екип на „Мини Марица-изток“ ЕАД благодари на всички членове на НТС МДГМ за добрата инициатива и възможностите за ползотворно партньорство, споделянето на опита, идеите и бъдещи съвместни действия.

Коментари към новината

Още новини от Икономика