Новини от област Стара Загора и България

Инвестиционна програма 2023

Шест нови мини челни товарачи влизат в експлоатация в „Мини Марица-изток“

Шест нови мини челни товарачи влизат в експлоатация в  Мини Марица-изток
Divident.€U Divident.€U

В изпълнение на инвестиционната програма за 2023 г. и договор ТО-129/2023 г. в „Мини Марица-изток“ влязоха в експлоатация шест мини челни товарача на колесен ход.
Мини челните товарачи ще се използват за товаро-разтоварни дейности и са съобразени със специфичните експлоатационни условия в дружеството – работа във въглищни, чакълести, глинести и почвени разновидности, в агресивна среда и неравни терени.
Двигателят е турбодизелов с директно впръскване, нискоемисионен, отговарящи на нормите за вредни емисии в отработени газове – Euro Stage V.

Трансмисията е хидростатична, управление с джойстик. Оборудвани с кофа с широчина не по-малко от 1 700 мм. Номинален товар на повдигане не по-малък от 900 кг. Максимална височина на разтоварване по-голяма или равна на 2 300 мм. Кабината е със статични прозорци, горен люк, задни прозорци, вратите на кабините са с чистачки, обезопасени при преобръщане (ROPS), съгласно изискванията на БДС EN ISO 3471:2008 или еквивалент, регулируема седалка, предни и задни работни светлини, ръчна спирачка.
Новата технологична механизация повишава ефективността на производството и намалява разходите за поддръжка на старата техника, съобщават от дружеството.

 

Коментари към новината

Още новини от Икономика