Новини от област Стара Загора и България

Ремонтират подгряващата лекоатлетическа писта на стадион "Берое"

1119 20/07/2023 17:09 Спорт Стара Загора
Ремонтират подгряващата лекоатлетическа писта на стадион Берое
Divident.€U Divident.€U

Подгряващата лекоатлетическа писта на стадион „Берое“, ще бъде ремонтирана със средства по проект и общински пари. Това стана ясно след разговора на кмета Живко Тодоров с министъра на спорта Димитър Илиев.
„С министъра на спорта обсъдихме възможността за финансиране на ремонта на подгряващата лекоатлетическа писта, която се намира северно от стадион “Берое”. След приемане на държавния бюджет ще можем да кандидатстваме с проект и да получим част от средствата за тази цел. Останалите ще бъдат осигурени от общината.“ Това написа в профила си във фейсбук Живко Тодоров.

В рамките на разговора с министър Илиев днес са били обсъдени актуални въпроси от сферата на спортната инфраструктура, активности на местните спортни клубове и развитието на масовия спорт.
Министърът е бе запознат с реализирането на важни за града спортни инфраструктурни проекти, сред които изграждане на училищен физкултурен салон.

В хода на срещата министърът подчерта, че сериозен финансов ресурс, на който могат да разчитат както общините, така и всички спортни организации, има по линия на националните и международните програми. В тази връзка Министерството на младежта и спорта ще стартира напълно безплатни онлайн обучения за ефективно и целесъобразно усвояване на този ресурс.

Друг акцент в разговора бе развитието на масовия спорт. В този контекст кметът на Стара Загора сподели добри практики, реализирани в града. Министър Илиев бе категоричен, че екипът му активно работи за осигуряване на достъп до спорт за всички, както и на децата. По темата ведомството е начертало конкретни стъпки.

Младежките политики бяха друга основна тема на срещата. Инвестициите в обучения на младите хора са водещ приоритет на екипа ни, каза още министър Илиев. В разговора участваха също заместник-кметът на Стара Загора Надежда Чакърова, бившият председател на Комисията по „Спорт и младежки дейности“ в Община Стара Загора Николай Диков, началникът на отдел „Устройство на територията“ в общината арх. Николай Василев и съветникът на министъра на младежта и спорта Георги Драганов.

Коментари към новината

Още новини от Спорт