Новини от област Стара Загора и България

Само този път

Обновеният "Берое" излиза със старите екипи срещу "Пирин" тази вечер

891 14/07/2023 11:49 Спорт Стара Загора
Обновеният Берое излиза със старите екипи срещу Пирин тази вечер
Divident.€U Divident.€U

Причината е твърде краткото време, което партньорите от Dryworld са имали, за да доставят новите екипи със силуета на Марселиньо

Тази вечер от 18.45 ч. обновеният отбор на "Берое" излиза в първа среща за старта на новото първенство срещу "Пирин" на стадион "Христо Ботев" в Благоевград. Беройци обаче ще бъдат облечени в старите си екипи, тъй като новите, с образа на Марселиньо, все още не са готови, информираха от клубното ръководство.

"Времето за изработка, организиране и доставка на новата екипировка бе твърде кратко. Нашите партньори от Dryworld положиха големи усилия да изпратят екипи за днешната среща с "Пирин", но това не успя да се случи най-вече заради гореизложените причини. Официалното представяне на новия екип на "Берое" ще бъде на 21 юли и ние с гордост ще го изпозлваме на първия ни домакински мач срещу "Арда". Благодарим за разбирането! Само Берое!", написаха от щаба на зелено-белите.

С днешната среща в Благоевград „Берое“ ще започне своето 57-мо участие в елита на българския футбол. Мачът срещу „Пирин“ ще бъде ръководен от Волен Чинков, а негови помощници ще бъдат Петър Митрев и Димитър Русев. Четвърти съдия е Васил Минев, а на ВАР са Кристиян Колев и Дениз Соколов.

Това ще бъде мач номер 56 между двата тима в най-високото ниво на българския футбол, а в тях „Берое“ има превес с 23 победи, 19 равенства и 13 загуби при голова разлика 74-49 в своя полза. Срещите в Благоевград са 27, а в тях „орлетата“ имат предимство с 12 победи и 9 ремита, при 6 победи за „Берое“.

Най-честият резултат между двата тима е 1:1 (12 пъти), следван от 1:0 за „Берое“ (10 пъти). През миналото първенство двата тима се срещнаха три пъти – първата среща в Благоевград завърши 0:0, а ответната под Аязмото бе спечелена от „Берое“ с 1:0 след гол на Симеон Мечев. Последва нов мач в Стара Загора, който бе от плейофната фаза, а той завърши 1:1, след като Васил Василев откри, а Кондраков изравни от дузпа дълбоко в добавеното време. „Берое“ е в серия от 18 мача без загуба от този съперник.

През новото първенство „зелените“ ще бъдат с изцяло обновен състав. До този момент новите имена в тима са единайсет. Отборът разполага с двама нови вратари – Родриго Ачинели и Хуан Лунгарсо. Новите играчи в защита са Жорди Говеа, Енцо Еспиноса, Лучано Скуадроне и Франко Рамос. В халфовата линия бяха привлечени Тиаго Сейхас, Стефан Гаврилов, Енцо Ойшос и Франциско Политино, а в атака тимът бе подсилен с Майк Севайос. Отборът ще бъде воден и от нов наставник в лицето на Густаво Араголаса.

Преди началото на сезона „Берое“ изигра три контролни срещи. В първата тимът завърши при резултат 1:1 срещу „Добруджа“, а голът бе дело на Франциско Политино. Втората проверка бе спечелена с 3:1 над „Черноморец“ (Бургас) след две попадения на Вини Трибуле и едно на Дамян Йорданов. Последният неофициален мач преди подновяването на шампионата бе загубата от „Етър“ с 1:2, в която голът за „зелените“ отбеляза Тонислав Йорданов.

Колаж: www.beroe.bg

Коментари към новината

Още новини от Спорт