Новини от област Стара Загора и България

Бойко Борисов и Кирил Петков оглавиха комисии в НС

1847 13/07/2023 12:42 Политика Власт
Бойко Борисов и Кирил Петков оглавиха комисии в НС
Divident.€U Divident.€U

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов беше избран за председател на комисията по външна политика, а съпредседателят на „Продължаваме Промяната“ Кирил Петков – за председател на Комисията по въпросите на ЕС.
Изборът на председателите на Постоянните комисии доведе до прекъсване на заседанието - ново, неуспешно искане от "Възраждане" за председателски съвет за допълнителни консултации. Последвало демонстратично напускане на залата от "Възраждане", БСП и "Има такъв народ". Лидерът на социалистите Корнелия Нинова отправи обвинения за предварителни уговорки.

Стоян Таслаков от "Възраждане" обяви, че оттеглят кандидатурите си за заместник-председатели:
"Ние ще напуснем залата, за да дадем възможност на тройната коалииця да си изберете ръководства тук, които вчера начертахте в стаята на Пеевски".
От ДПС заявиха, че подкрепят правителството само в евратлантическата му политика и не участват във властта.

От "Има такъв народ" определиха твърденията като "параван на задкулисието".
До момента с гласуването ГЕРБ-СДС поеха 10 постоянни комисии, сред които Вътрешната, Енергийната, Регионалната, Здравната, Комисията по конституционни въпроси, Външната, Земеделската, Образователната и Комисията по културата и медиите.
Досега подкрепените председатели от "Продължаваме промяната"-"Демократична България" са по въпросите на Европейския съюз и електронното управление.
ДПС ще ръководят постоянните комисии по Бюджет и финанси с председател Йордан Цонев, по Околната среда и водите, Спортната комисия, Транспортната и Икономическата.

Коментари към новината

Още новини от Политика