Новини от област Стара Загора и България

Фестивал на ловния сокол готвят природозащитници в старозагорско село

Фестивал на ловния сокол готвят природозащитници в старозагорско село
Divident.€U Divident.€U

За пореден път старозагорското село Малко Кадиево ще стане домакин на Фестивал на ловния сокол. Фестивалът  е организиран от Сдружение „Зелени Балкани – Стара Загора“, в рамките на проект „Живот за сокола“, финансиран от програма  LIFE на ЕС.

На 29-и юли от 18,30 в центъра на Малко Кадиево ще си дадат среща природозащитници, танцьори, певци и артисти.

"Ще си говорим за ловните соколи, но не само! Ще разкажем за дейностите на природозащитните организации в България, за инициативите ни, и не на последно място за работата на Зелени Балкани по завръщането на този изчезнал от България вид. По традиция ще освободим и птици, преминали през клиниката на Спасителния център за диви животни", обясни Христина Клисурова от сдружението.

В района на село Малко Кадиево се провеждат теренните дейности по възстановяването на вида у нас. Това са дейности, които преди повече от 10 години "Зелени Балкани" започнаха с голям ентусиазъм. Само тази година са освободени 19 млади ловни сокола, а общо, всички разселени птици са 160.

В центъра на фестивала ще бъде ловният сокол Ромео – в миналото родител на голяма част от освободените соколчета, а сега – в заслужена почивка.

Коментари към новината

Още новини от Общество