Новини от област Стара Загора и България

Спектакълът "Банкови кризи и наказания" е трагикомедия на ежедневните ситуации от френския драматург Жан Пиер Мартинез

Теди Москов с премиера за възрастни в Кукления театър на Стара Загора

732 07/07/2023 13:01 Култура Сцени
Теди Москов с премиера за възрастни в Кукления театър на Стара Загора
Divident.€U Divident.€U

„Банкови кризи и наказания“ е името на новата пиеса, която Теди Москов репетира в Кукления театър в Стара Загора. Премиерата е на 12 юли от 19.30 часа.

Банкови кризи и наказанияСпектакълът е вдъхновен от пиесата на съвременния драматург Жан Пиер Мартинез „Кризи и наказания“. Автор на сценографията е Свила Величкова, музиката е на Антони Дончев., преводач е Михаела Кацарова.

Актьорите в представлението са седем - новото попълнение на театъра Антония Кундакова, заедно с Биляна Райнова, Златина Караенева, Татяна Андреева, Кирил Антонов, Любомир Желев и Янчо Иванов.

Теди Москов за първи път поставя пиеса в Стара Загора. Избира си текст на съвременния европейски драматург Жан Пиер Мартинез, който е автор на 101 комедии.

„Банкови кризи и наказания“ е трагикомедия на ежедневните ситуации. Персонажите са смешни и трагични едновременно. Сюжетът предполага неочаквано развитие - уволнен актьор си намира работаБанкови кризи и наказания в банка.

За работата си с Теди Москов актьорите Златина Караенева и Любомир Желев използват силни определения - провокативна, предизвикателна, на моменти шокова, интензивна, зареждаща и обогатяваща.

За първи път играят с режисьор, който работи на принципа на интензитета и с такава голяма палитра от начини на игра и краски на самия персонаж. Според тях Теди Москов „те хвърля в долбокото море, където представата какво ще бъде времето се губи като във висока планина”.

За актьорите този режисьор е бижутер, който шлифовайки диамант, спира точно на мястото, където камъкът ще се пропука. Той нама граници и бариери в главата и предава това постигане на пълната свобода на своите актьори.

Коментари към новината

Още новини от Култура