Новини от област Стара Загора и България

Съдят ги

Измамници пласирали фалшиви айфони за 29 000 лева в Стара Загора

Измамници пласирали фалшиви айфони за 29 000 лева в Стара Загора
Divident.€U Divident.€U

Районна прокуратура – Стара Загора обвини трима млади мъже за търговска измама при сделка с мобилни телефони. М.М., на 25 г., Х.И., на 26 г., и Д.К., на 26 г. продали пластмасови кутии за телефонни апарати и оригинални опаковки от айфон срещу сумата от 29 000 лева на търговец от Стара Загора, като го заблудили, че това са 15 оригинални апарата.

Измамата започнала през пролетта, когато по телефона с пострадалия свидетел се свързал мъж, който позвънил от номер от Великобритания. Предложил да достави няколко мобилни телефона на изгодна цена.

Двамата се договорили за цена от 29 000 лева и се разбрали да се срещнат на 11 май на бензиностанция край Стара Загора. На срещата се явили двама от обвиняемите и предали на свидетеля оригинални кутии на мобилни телефони, в които според тях се намирали въпросните 15 айфона. Той ги платил с парите, които носил в сак, а двамата без да ги броят се качили в автомобила си и побързали да отпътуват от мястото.

Свидетелят силно се усъмнил от поведението им и започнал да отваря кутиите, в които намерил пластмасови имитации на телефони, част от тухла, картонен калъф за мобилен апарат и други.

Сигнализирал на тел. 112. При проведени действия от полицията извършителите са били установени, а по-късно щетата от 29 000 лв. е възстановена на пострадалия.

Предстои приключване на разследване и внасяне на делото за разглеждане в съда.

Коментари към новината

Още новини от Закон и ред