Новини от област Стара Загора и България

Хванаха недекларирана валута за над 650 000 лева, скрита в камион

Хванаха недекларирана валута за над 650 000 лева, скрита в камион
Алекс СОТИРОВА Алекс СОТИРОВА

29-годишен шофьор на камион с турска регистрация е задържан за 24 часа на ГКПП-Капитан Андреево заради открита недекларирана валута в особено големи размери в автомобила му. Водачът Ш.И. шофирал камиона от Великобритания през България за Турция.

При извършената митническа проверка на влекача вчера, под пасажерската седалка и във фабрични кухини служители от Териториална дирекция Митница Бургас при Агенция „Митници“ открили недекларирана валута - британски паунди и евро.

Недекларираните парични средства са в размер на 217 365 британски паунда и 84 830 евро с обща българска равностойност около 660 364 лева. Водачът Ш.И., на 29 г., е задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР. В момента се извършват активни действия по разследването.

Районна прокуратура-Хасково - Териториално отделение-Свиленград наблюдава бързо производство за това, че Ш.И. при излизане от България за Турция не е изпълнил задължението си да декларира писмено пред митническите органи пренасяна валута през границата на страната, която е външна граница за Европейския съюз и стойността на паричните средства е в особено големи размери – престъпление по чл. 251, ал.1 от Наказателния кодекс.

Коментари към новината

Още новини от Закон и ред