Новини от област Стара Загора и България

Гешев влиза в политиката със своя партия "Справедливост за България"

1875 04/07/2023 14:27 Политика Власт
Гешев влиза в политиката със своя партия Справедливост за България
Divident.€U Divident.€U

Отстраненият от поста си бивш главен прокурор Иван Гешев ще влезе в политиката със своя партия. Намерението си Гешев обяви чрез видеообръщение в профила си във Фейсбук. Партията му ще бъде във формат на гражданско движение "Справедливост за България". По думите му движението му ще има родолюбив, консервативен характер и ще бъде насочено срещу неолибералните идеологии и ще бъде ориентирано към тезата за "Европа на отечествата"

Във фейсбук Иван Гешев отговаряше на живо на въпроси на журналисти и граждани, но само на такива, които са били изпратени предварително на имейла му.

Новата партия "Справедливост за България" ще подкрепи решението на Конституционния съд за Истанбулската конвенция. Гешев подчерта още, че "управляващата върхушка е виновна за моралния и икономическия срив в родината, демографската катастрофа и за стотици хиляди, предпочели да емигрират".

"Те върнаха мутрите и мутренските години и страшния ръст на битовата престъпност, те трансформираха милиарадите активи от националното ни богатство", каза още Гешев, цитиран от dir.bg.

Гешев каза още, че след като най-после бъде приета оставката му като редови прокурор, ще застанe до хората в името на съхраняването на българската национална идентичност.

По думите му Народното събрание се крепи, само защото е превърнато в убежище за имунитети.

"Едни да се изперат, а други да се докопат до властта. Решенията за съдбата на България се диктуват от чужди корпоративни интереси, никой не мисли за България и за народа, това не може повече да бъде търпяно", каза още Гешев.

На въпрос дали Гешев е бил назначен от Борисов, Пеевски, ГЕРБ и ДПС, той отговори.

"Ако беше вярно, че Пеевски, Борисов и са ме назначили, в момента щях да си довърша мандата. Причината аз да бъда отстранен и причината за атаките към прокуратурата е, че тя си върши работата в интерес на българските граждани, в интерес на народа", бе отговорът на бившия главен прокурор.

"Борисов не беше щастлив да стана главен прокурор. Искаше жена да е главен прокурор. и вероятно първите протести пред ВСС са се случили с неговото мълчаливо одобрение", коментира Гешев. Беше категоричен, че ако зад избора му седяха политици, още щеше да е главен прокурор.

Коментари към новината

Още новини от Политика